Ce suplimente nutritive sa folosesti pentru culturism?

Culturismul si exercitiile pentru dezvoltarea musculaturii sunt cele care iti pun de fiecare data muschii la grea incercare. Pentru a-ti ajuta muschii sa se dezvolte armonios, mai ales atunci cand depui un efort intens, cand vrei sa iti depasesti limitele si cand vrei sa obtii un corp perfect, suplimentele nutritive devin mai mult decat indispensabile.

Proteina whey pentru a stimula dezvoltarea masei musculare. Proteina whey este o proteina de o calitate excelenta, foarte bogata in aminoacizi, aminoacizi care sunt un fel de caramizi pentru muschi. Aminoacizii din proteina whey sunt cei care ii ajuta pe culturisti sa obtina nutrientii necesari pentru o recuperare perfecta si o mai buna reparare musculara.

Creatina. Creatina este cea care te va ajuta sa iti dezvolti forta si care vine cu un plus de energie. Organismul uman este cel care secreta creatina in mod natural. Este formata dintr-un ansamblu de aminoacizi care te vor ajuta sa iti optimizezi performantele, sa facilitezi recuperarea si sa iti maresti forta.

Omega 3 pentru protejarea articulatiilor. Numerosi specialisti considera acizii grasi omega 3 ingrediente miraculoase. Sunt cele mai eficiente suplimente nutritive pentru sportivi care pot accelera sinteza proteica si care pot limita catabolismul. In plus, pot accelera in maniera semnificativa dezvoltarea de masa musculara. Pot diminua in acelasi timp si intensitatea durerilor si a curbaturilor.

BCAA- aminoacizii esentiali pentru dezvoltarea tesutului muscular. Alege un concentrat proteic efervescent de tipul Amino X 70, care contine un complex de aminoacizi excelenti pentru refacerea musculara si dezvoltarea masei musculare. Va imbunatati sinteza de proteine, este anticatabolic si poate sa refaca rezervele de glicogen din muschi.

Vezi si:  Culturism pentru debutanti

Multivitaminele. In perioadele de efort intens, cea mai bun alegere pe care o poti face sunt suplimentele cu multivitamine. Cele care contin vitamine precum vitamina D sau minerale esentiale precum magneziul sau zincul sunt cele mai potrivite.

Beta-Alanina si Carnozina. In organism, beta-alanina este un amino-acid care se combina cu histidina, pentru a forma carnozina. Iar carnozina este cea care ajuta muschii sa castige in rezistenta si forta. Alaturi de creatina, rezultatele sunt si mai semnificative.

Glutamina. Glutamina are capacitatea de a incetini degradarea tesuturilor musculare si te poate ajuta sa iti imbunatatesti anduranta. Vei depasi limitele si barierele atunci cand vine vorba despre potentialul tau si al muschilor corpului tau si vei produce mai mult masa musculara fara grasime insa. Te va ajuta si atunci cand vine vorba despre sistemul imunitar sau despre functiile musculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.