Ce sa mananci si ce sa eviti cand practici culturism

Culturismul este concentrat pe construirea muschilor corpului cu ajutorul ridicarilor de greutati si pe nutritie.
Indiferent daca faci culturism pentru distractie sau competitiv, culturismul de obicei este mentionat ca un stil de viata. Pentru ca face pare din viata ta si dupa ce ai iesit de la sala. Pentru a maximaliza rezultatul in sala de sport trebuie sa te concentrezi la dieta. Daca mananci mancari care nu sunt ideale asta poate sa te retina in performanta facuta in sala.
Culturismul difera de powerlifting sau de haltere pentru ca la acest sport sunt practicantii sunt judecati dupa aspectul fizic, nu in functie de puterea fizica. Bodybuilderii incearca sa obtina un fizic musculos si bine echilibrat. Pentru asta, incep antrenamentul cu un sezon off dupa care un sezon on de mancare. In prima parte se umfla iar dupa asta urmeaza faza de taiere.
Faza de umflare poate tine luni sau chiar si ani. Culturistii adopta o dieta bogata in proteine cu calorii ridicate si ridica greutati foarte mari pentru a obtine o masa musculara cat mai mare.
In faza urmatoare se concentreaza pe pierderea grasimii si pastrarea masei musculare obtinute in prima faza. Asta se poate obtine cu schimbarea dietei si cu exercitii timp de 12-16 saptamani.
Culturistii au multe beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Pentru a obtine si a pastra muschii culturisti fac frecvent exercitii de rezistenta si de aerobic.
Exercitiile de rezistenta formeaza marimea si puterea muschilor. La persoanele cu mai multa putere musculara riscul de cancer, boli de inimi sau de rinichi este mai mic. La fel cum si aerobicul reduce riscul de boli ale inimii.
Culturistii in prima faza cresc in masa musculara iar in a doua reduc grasimea. De aceea consuma mai multe calorii in prima si mai putine in a doua faza.
Cea mai simpla metoda pentru a sti de cate calorii ai nevoie este sa te cantaresti de trei ori pe saptamana si sa inregistrezi tot ce mananci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.