Care sunt cele mai recomandate ecografii?

Ecograful este unul dintre cele mai importante aparte medicale, deoarece reuseste sa diagnosticheze o multime de afectiuni ale sistemului cardiovascular, digestiv, neurologic, reproducator, etc, cu ajutorul ultrasunetelor. Practic, fara a fi deloc invaziv si dureros, ecograful le poate oferi doctorilor o multime de informatii despre starea de sanatate a pacientului.

Datorita faptului ca in ultimii ani ecografia a evoluat foarte mult si astazi chiar si niste ecografe ieftine pot oferi imagini cat se poate de clare, o astfel de investigatie medicala poate fi recomandata in numeroase situatii.

Care sunt ramurile medicinei in care se recomanda cel mai adesea ecograful?

  1. Cardiologia. Ecografia cardiaca este extrem de populara si se face adesea atunci cand apar dureri inexplicabile in piept, lipsa de aer sau senzatie de sufocare. Procedura ecografiei cardiace este cat se poate de simpla si implica aplicarea unui gel special pe piept si miscarea unei sonde pe acesta. Ecranul ecografului transmite imaginile inimii si a valvelor, oferindu-i medicului informatii clare.
  2. Ecografia Doppler. Ecografele Doppler pot studia fluxul sanguin si ajuta la descoperirea eventualelor depuneri de grasime pe peretii vaselor de sange, a cheagurilor de sange sau a altor cauze care duc la aparitia anevrismelor. Ecografia Doppler nu foloseste Raze X, asa cum se intampla in cazul altor tipuri de ecografii, ceea ce o face utila si in cazul femeilor insarcinate.
  3. Ecografia tiroidei. Este foarte utila pentru depistarea eventualelor afectiuni ale sistemului endocrin. Se face, de regula, atunci cand pacientul trece printr-o perioada de anxietate accentuata, se ingrasa sau slabeste foarte mult, sufera de caderea parului, are unghii casante, etc. O astfel de ecografie poate sa masoare dimensiunea glandei si sa identifice modificarile ce dau dezechilibre.
  4. Ecografia mamara. Este o ecografie recomandata femeilor care simt dureri la palparea sanilor, noduli sau diverse modificari la nivelul pielii.
  5. Ecografia abdominala. De asemenea, foarte utilizata este ecografia abdominala, care ofera imagini asupra ficatului, asupra stomacului, rinichilor, splinei, etc.

In general, ecografia este recomandata de medic ori de cate ori apare o problema interna a carei cauze nu este stiuta. De-a lungul vietii, un om trebuie sa treaca printr-o multime de ecografii, asadar, o astfel de procedura nu trebuie sa sperie.

Informatii oferite cu ajutorul celor de la Danson.ro, unul dintre cei mai importanti furnizori de ecografe ieftine si de buna calitate din Romania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.