Lanterne – diferente importante

In momentul in care ai de cumparat o lanterna, iti vei da seama destul de repede ca poate fi o decizie nu tocmai usoara, mai ales din cauza numarului foarte mare de oferte si al numarului impresionant de functii pe care o lanterna le poate avea.

Cand ai de facut o astfel de decizie, va trebui sa ai in vedere cele mai importante functii si elemente ale lanternei. Acestea sunt: sursa de putere si lumina. Corelate direct, sursa de putere sau bateria, influenteaza direct durata si intensitatea luminii pe care lanterna o genereaza.

Bateria unei lanterne poate fi in primul rand reincarcabila sau nereincarcabila. O baterie nereincarcabila are avantajul ca nu se descarca in timp, chiar daca aceasta nu este utilizata pentru o perioada indelungata (cateva luni). In cazul in care esti un utilizator ocazional al lanternei, atunci acest tip de baterie este unul perfect.

Spre deosebire de bateria nereincarcabila, ce reincarcabila este mult mai potrivita celor care folosesc lanterna zilnic. In felul acesta utilizatorul scapa de o cheltuiala constanta si in fiecare zi au bateria lanternei incarcate. Dezavantajul este ca in cazul in care lanterna nu este folosita zilnic, este destul de probabil sa nu fie disponibila in momentul in care ai nevoie de ea.

In ceea ce priveste lumina, aceasta va avea o intensitate mai mica sau mai mare in functie de puterea bateriei. Nu uita ca intensitatea luminii nu este direct proportionala cu numarul de LED-uri pe care o lanterna le are, un singur LED poate emite o lumina suficient de puternica pentru o situatie normala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.