Plante medicinale care te ajuta sa combati stresul

Cea mai buna modalitate de a combate stresul consta cu siguranta in adoptarea celor mai bune masuri de igiena mentala. Si totusi, atunci cand momentele in care nervozitatea te ia prin invaluire nimic nu se compara cu plantele medicinale care au efecte linistitoare.

Stresul a devenit una din marile probleme ale societatii noastre. Este modalitatea prin care creierul nostru reactioneaza unei cereri interne sau externe. Iata insa la ce plante poti apela pentru a trece cu bine de aceasta perioada.

Roinita, o planta foarte eficienta contra stresului. Roinita este una din cele mai folosite plante atunci cand vine vorba despre tratarea stresului. Este ideala pentru momentele in care resimtim ca suntem mai agitati si mai nervosi.

Va relaxa muschiul cardiac si va restabili astfel ritmul normal al inimii. Se poate consuma sub forma de infuzie de doua sau de trei ori pe zi.

Sunatoarea. Este o planta medicinala perfecta pentru a trata stresul, nervozitatea si anxietatea. Se pare ca dispune de 12 activi din punct de vedere biologic de mare ajutor pentru a te relaxa.

Valeriana, o planta clasica atunci cand vine vorba despre relaxare. Valeriana este una din cele mai populare plante medicinale. Se foloseste pentru a trata starile de nervozitate, insosmia mai ales. Poate ajuta la diminuarea activitatii cerebrale si poate incetini frecventa cardiaca.

Ginsengul, un anxiolitic natural. Ginsengul american este cel mai adaptat pentru a trata stresul. Iar cel asiatic are efecte stimulante, care sunt mai adaptate pentru starile depresive. Ginsengul are proprietati pozitive si asupra eforturilor intelectuale.

Musetelul. Este planta medicinala care trebuie neaparat sa faca parte dintr-o farmacie ambulanta. Are beneficiii numeroase asupra sanatatii. Unul dintre ele este efectul sau calmant. De altfel, se recomanda sa se ia sub forma de infuzie alaturi de miere sau de ghimbir.

Teiul, o alta planta medicinala foarte populara. Teiul se foloseste din negura vremurilor pentru a calma stresul si nervozitatea. Are un efect sedativ asupra sistemului nervos si se poate folosi si in caz de insomnii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.