Beneficiile telinei asupra organismului

Telina se distinge prrintr-un continut ridicat de apa, de fibre si de fitonutrienti. Aceste trei elemente actioneaza impreuna pentru a promova o stare de sanatate buna si pentru a reduce riscul aparitiei diferitelor afectuni.

Telina este o leguma care contine nutrienti esentiali pentru corpul uman. Spre exemplu, este o sursa de minerale si de antioxidanti. Iata trei beneficii oferite de telina pentru a putea incepe sa introduci aceasta legume in alimentatia ta in mod regulat.

1. Telina imbunatateste tranzitul intestinal

Telina este o leguma care se caracterizeaza printr-un continut ridicat de apa si de fibre. Fibrele sunt esentiale pentru sanatatea intestinelor noastre. Fibrele contribuie nu doar la reducerea episoadelor de constipatie ci, a fost in egala masura demonstrat faptul ca reduc incidenta anumitor patologii complexe precum cancerul la colon.

2. Garanteaza o functionare eficienta a sistemului cardiovascular

Exista mai multe legume care reusesc sa stimuleze functionarea sistemului cardiovascular ceea ce genereaza un impact pozitiv asupra sanatatii. Una din acele legume este telina, cum o dovedeste si un studiu publicat in revista Nutrients.

Acest aliment este capabil sa moduleze procesele de oxidare si de inflamare care au loc in corpul uman. Astfel, contribuie in egala masura la prevenirea dezvoltarii unor patologii complexe. Mai multe din aceste patologii pot afecta, spre exemplu, elasticitatea vaselor sanguine.

3. Amelioreaza gestionarea sindromului metabolic

Sindromul metabolic reprezinta o patologie complexa, una din cele mai curente patologii din ziua de azi. Este cauzat de un ansamblu de obiceiuri de sanatate nepotrivite, care cuprind factori alimentari si extra-alimentari. Un stil de viata sedentar poate declasa in egala masura sindromul metabolic. Odata dezvoltat, sindromul metabolic are adesea tendinta sa progreseze ceea ce provoaca o deteriorare a functionarii corpului uman. Cu toate acestea, studii recente demonstreaza faptul ca includerea telinei in regimul alimentar poate imbunatati gestonarea acestei afectiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.