Aloe Vera in rol de agent cicatrizant

Stim deja despre extraordinara capacitate a speciei aloe vera de a ajuta la regenerarea celulara, eficienta sa deosebita ca agent cicatrizant pentru felurite tipuri de rani, atat cele interne, cat si cele externe. Unul dintre produsele ideale pentru regenerare este Aloe Propolis Creme de la FLP Romania. Binecunoscutul doctor homeopat Danhof facea urmatoarea observatie legata de aloe vera in care spunea ca planta poate accelera consolidarea fracturilor, stimuleaza conlucrarea intre calciu si fosfor, binecunoscutele minerale cu rol in intarirea si cresterea oaselor.

Deja stim pentru ca s-a scris enorm pe aceasta tema ca aloe vera regenereaza tesuturile pielii mult mai repede decat s-ar regenera in mod normal fara ajutorul plantei. Avand calitati antiseptice, bactericide si antibiotice, aloe vera are capacitatea de a vindeca o paleta larga de infectii, inclusiv acele infectii care sunt provocate de ciuperci. “Ghidul familiei pentru tratament alternative”, scris si el de un reputat profesor pe nume Pietroni, indeamna la folosirea plantei aloe vera in cazurile de calcitie si de bataturi. Ross Trattler care semneaza cartea “O sanatate mai buna cu leacuri naturale”, recomanda spre folosire aloe vera in cazul negilor si a hemoroizilor precum si in eliminarea parazitilor intestinali (viermilor intestinali). Diane Buchman, si a un reputat medic homeopat, vorbeste despre capacitatea deosebita a plantei de a ameliora si elimina induratiile de la picioare, coate si maini. Un produs ideal pentru regenerare si evitarea aparitiei cicatricilor este oferit de catre Forever Living Products si se numeste Aloe First. La aceasta se adauga faptul ca aloe vera este un excelent agent hidratant al pielii, eficacitatea sa fiind incomparabila.

Aloe Vera intervine prin abilitatea de a transporta elementele nutritive catre interiorul pielii, ajutans astfel la patrunderea si absorbirea acestora in cele mai adanci staturi ale pielii. Se stie ca pielea are sapte straturi, aloe vera fiind capabila sa le penetreze pe toate.Datorita polizaharidelor continute in planta, acestea actioneaza ca un fel de bariera, impiedicand apa sa iasa din piele. Este ideala si pentru pielea uscata sau delicata datorita proprietatilor antibiotice si antihistaminice detinute de planta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.