Incredibilele proprietati medicinale ale busuiocului

Busuiocul este o planta aromatica devenita una din ierburile cele mai folosite pentru a prepara cele mai delicioase feluri de mancare in bucatarie. Dar busuiocul surprinde si prin proprietatile sale curative si felul usor in care se poate folosi pentru a ameliora sanatatea.

Aceasta planta incredibila contine agenti spasmodici care ne ajuta sa prevenim sau sa tratam slabiciunea musculara, indigestia sau diferite dureri in corp.

Ne ajuta in caz de oboseala sau de inflamatii rezultand din oboseala fizica. In plus, ajuta la combaterea depresiei. In numeroase cazuri, poate ajuta si la reducerea anxietatii.

Se poate folosi in acelasi timp pentru a masa sau calma spasmele provocate de un ciclu dureros. Poate trata anumite dureri precum cele de cap sau de dinti. Aroma sa linistitoare este folosita in numerase uleiuri esentiale.

Busuiocul se foloseste foarte mult si in tratamentele contra alopeciei. Efectele sale depind de felurile in care il folosim.

Busuiocul poate preveni gripa si raceala datorita proprietatilor sale antimicrobiene. In plus, contine proprietati antifungice pentru a preveni proliferarea de micoze.

Atunci cand se consuma cu ceai sau cu alte bauturi care nu ii schimba compozitia initiala, busuiocul se poate folosi pentru a intari sistemul imunitar.

Busuiocul se poate folosi sub forma de sirop pentru a trata tusea. Este indicat si pentru a trata senzatia de gat uscat atunci cand este amestecat cu apa dulce.

Busuiocul poate ameliora digestia. Busuiocul poseda proprietati purificatoare naturale care ajuta corpul sa elimine lucrurile de care nu mai are nevoie. Are si proprietati anti-inflamatorii, care ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de arsurile la stomac.

Busuiocul poate purifica sangele de toxine deci pielea ta va deveni mult mai sanatoasa. Il poti folosi deci pentru piele daca suferi din cauza acneii. Poti manca astfel 3-5 frunze de busuioc crude dimineata. Sau poti prepara o masca cu frunzele pe care sa o lasi sa actioneze timp de 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.