Medicamente pentru copii – cateva sfaturi

Nu este intotdeauna usor sa le administram copiilor medicamentele necesare. Iata cateva sfaturi utile in acest sens.

Medicamentele nu sunt bomboane. Copilul tau nu vrea sa isi ia medicamentul? Rezista cu orice pret tentatiei de a-l prezenta drept « bomboana », chiar daca este mai colorat, doar ca sa il ia. Nu, medicamentele nu sunt bomboane si chiar daca seamana uneori cu acestea, consumul lor trebuie luat in serios. Acelasi lucru si in cazul vitaminelor – chiar daca seamna uneori cu dulciurile, cele sub forma de jeleu in special, copilul trebuie sa fie constient ca sunt medicamente. Astfel, nu risti sa se serveasca atunci cand esti plecata.

Asigura-te ca data expirarii nu este depasita. Uitam cel mai adesea dar, ca si laptele, medicamentele au o speranta de viata destul de limitata. Inainte de a le administra copilului trebuie sa verifici data expirarii. Un medicament expirat nu este neaparat periculos dar ar putea avea efecte nedorite

Pastreaza ambalajul si prospectul. Pe majoritatea din recipiente, compania farmaceutica s-a ingrijit de faptul sa noteze posologia medicamentului precum si cateva informatii sau avertizari importante. Majoritatea informatiilor cu privire la acest produs se gasesc pe acest produs (pe cutie) sau pe foaia din interiorul cutiei. Trebuie sa citesti cu grija fiecare informatie in parte, trebuie sa fii mai prudent cand vine vorba de copil.

Reciteste posologia inainte de fiecare utilizare. Un lucru este cunoscut : memoria este o facultate care uita. Drept urmare, inainte de fiecare utilizare, fa-ti timp cateva secunde pentru a reciti posologia. Chiar daca copilul este foarte bolnav, nu fa pe medicul crescand doza spre exemplu.

Nu lasa niciodata copilul sa ia medicamentul singur. Un copil nu trebuie lasat niciodata, chiar atunci cand un adult ii cere acest lucru, sa isi ia medicamentul singur. Administrarea unui medicament trebuie sa fie facuta intotdeauna sub supravegherea unui adult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.