Un partener optimist te poate proteja de maladia Alzheimer

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Daca ai un partener optimist prin natura, se pare ca acesta nu te va ajuta doar sa vezi partea buna a lucrurilor. Conform unui studiu al Universitatii Michigan, te poate ajuta sa diminuezi riscurile de a suferi de Alzheimer.

Deci daca ai ales si tu sa imbatranesti alaturi de un optimist, se pare ca te vei tine departe de maladia Alzheimer. Cel putin aceasta este teoria pe care o avanseaza cercetatorii de la Universitatea Michigan dupa opt ani de studii.

Dupa ce au masurat nivelul de optimism al participantilor si au evaluat functiile lor cognitive odata la doi ani, cercetatorii au descoperit ca exista o legatura potentiala in a fi casatorit cu cineva care este mereu pozitiv si o aparitie mai tardiva a dementei, gratie unui mediu mai sanatos in casa.

Optimismul, o arma contra maladiei Alzheimer. Petrecem foarte mult timp alaturi de partenerii nostri. Acestia ne pot incuraja sa facem mai multa miscare, sa mancam mai sanatos si ne amintesc atunci cand trebuie sa ne luam medicamentele. Iar atunci cand partenerul este sanatos si plin de optimism, acest lucru are o multime de beneficii asupra propriei noastre vieti.

In realitate, putem sa avem un viitor mai promitator, traind mai mult si tinandu-ne departe de maladiile cognitive.

Deci daca traim alaturi de un partener plin de viata, vesel si optimist, vom avea unele obiceiuri mai sanatoase precum a manca salata sau a face miscare din cand in cand. Iar numeroase studii au demonstrat deja faptul ca daca te decizi sa traiesti mai sanatos, sa faci miscare sau sa renunti la tigari, partenerul tau va face si el asta.

Amintirile partajate- o alta cheie a preventiei. Partenerul te ajuta si sa iti protejezi memoria. Atunci cand cuplurile isi amintesc de clipele frumoase partajate isi intretin reciproc memoria.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.