Contributia argininei la pastrarea sanatatii organismului

Arginina este un aminoacid esential pentru mentinerea sanatatii, in special a adultilor de cu varste de peste 30 de ani. Cu atat mai mult organismul are nevoie de arginina, cu cat acesta sufera traume fizice. Dar in mod normal, la oamenii sanatosi, arginina este esentiala pentru buna functionare a glandei pituitare. In practica se considera ca barbatii au nevoie de mai multa arginina decat femeile, lipsa acestui aminoacid, conducand si la sterilitate.

Sursele naturale de arginina sunt multiple, dar dintre cele mai des intalnite se numara semintele de susan sau de floarea soarelui, alimentele bogate in proteine, dulciuri care au la baza gelatina, ciocolata, floricele de porumb, nucile, faina de ovaz si orezul brun, etc…

Principalele doua functii pentru care arginina este apreciata este sprijinirea bunei functionari a sistemului imunitar, precum si cea a sprijinirii ficatului in vederea realizarii detoxifierii organismului. Continutul sau bogat in cobalt si mangan alaturi de oligoelemente favorizeaza eliminarea amoniacului din organism, alaturi de alte elemente toxice.

Nu mai putin importanta este contributia sa la buna functionare a rinichilor, sau la accelerarea cicatrizarii ranilor. Indirect, arginina contribuie la procesul de formare a oaselor in perioada de crestere, iar pentru adulti, consumul de produse care contin arginina se traduce in protejarea organismului fata de instalarea unor boli precum osteoporoza si artrita.

In ultimul rand, un aspect important legat de consumul de arginina este favorizarea formarii masei musculare, contribuind la formarea hormonilor de crestere. Arginina contribuie la formarea se secretarea de creatina, principala molecula capabila sa inmagazineze energia in cadrul tesutului muscular. Sportivii sunt primii vizati in ceea ce priveste consumul de arginina, care se administreaza de regula inaintea perioadei de efort intens.

Pentru cei ce doresc in primul rand sa ajute la buna functionare a ficatului, precum si pentru protejarea sistemului cardio-vascular este bine de stiut ca pe piata se gaseste produsul Forever Argi Plus, in depozitele de distributie ale firmei aloe vera Forever Living Products. Forever Argi Plus este un produs de ultima generatie, ce are la baza ultimele descoperiri in ceea ce priveste activitatea oxidului nitric, cercetari recompensate cu premiul Nobel pentru medicina de curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.