Operatii de dezlipire de retina in Satu Mare

Dezlipirea de retina este una dintre putinele urgente medicale legate de oftalmologie. Este vorba de o conditie care, lasata netratata, poate rezulta in pierderea permanenta si ireversibila a vederii la ochiul afectat. Din acest motiv, prezentarea cat mai rapida la cabinet in momentul in care apar simptome precum pierderea vederii, strafulgerari in campul vizual sau muste voalante este de maxima importanta. In Satu Mare exista medici specialisti ce pot efectua operatii de reparare a acestei probleme, printre care si dr. Levai Lehar, recunoscut in tara si peste hotare in urma operatiei live efectuate in cadrul unui congres international al medicilor oftalmologi.

Cum decurge operatia

Singurul tratament pentru cei care sufera de dezlipire de retina este operatia, care se efectueaza sub anestezie generala sau locala, in functie de caz si de decizia medicului. Pentru ca aceasta operatie corecteaza o problema de vedere care are potentialul de a duce la orbirea ochiului afectat, este foarte important ca procedura sa fie efectuata de catre un medic cu vasta experienta in domeniu, precum dr. Levai Lehar, astfel incat sa se maximizeze sansele pacientului de a-si recapata in totalitate vederea.

In functie de gravitatea cazului, exista diverse modalitati prin care operatia poate fi efectuata:

1. In cazurile cele mai putin grave se injecteaza gaz in ochi care preseaza retina inapoi la locul sau, iar apoi cu ajutorului laserului se cicatrizeaza zona pentru a tine retina in pozitie corecta. In urma unei operatii de acest gen pacientul trebuie sa isi mentina capul intr-o anumita pozitie pentru recuperare si ii este interzis sa calatoreasca cu avionul.

2. O alta optiune este varianta in care se folosesc benzi din silicon sau burete care se cos pe sclera in zona in care retina s-a dezlipit si actioneaza impiedicand-o din a se deplasa din nou. Aceste benzi raman in ochi dupa operatie, nefiind vizibile.

3. A treia optiune se foloseste de golirea lichidului din interiorul ochiului si inlocuirea acestuia cu o bula de silicon sau gaz care tin retina in pozitia corecta. Aceasta interventie nu necesita cusaturi, insa este si solutia cu cea mai scazuta rata de reusita.

Medicii specialisti precum dr. Levai Lehar, acesta putand fi gasit pe Vitreum.ro, sunt cei mai in masura pentru a decide ce tip de interventie este cel mai potrivit pentru pacient in cazul in care sufera de dezlipire de retina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.