Modalitatile de folosire ale acidului hialuronic in chirurgia plastica

Din ce in ce mai mult se intampla sa auzim in ultima perioada de acidul hialuronic. Pentru cei interesati acidul hialuronic este un liant intre elastina si fibrele de colagen, regasindu-se cel mai frecvent in piele si cartilaje. Acidul hialuronic indeplineste un rol esential in secretia lichidului sinovial, asigurand in felul acesta lubrefierea elementelor ce compun articulatiile.

Acidul hialuronic poate fi administrat prin capsule (pastile) sau prin injectare. Daca optati pentru prima varianta atunci recomandarea noastra este Forever Active HA, produs de catre compania Forever Living Products, ca fiind unul dintre cele mai reprezentative produse de acest fel existente pe piata. Forever Active Ha este eficient in ameliorarea afectiunilor articulatiilor, sau intretinerea sanatatii acestora, alimentand organismului cu acid hialuronic.

Cea de-a doua varianta, injectarea, se foloseste pentru ameliorarea sau eliminarea ridurilor sau pentru reodelajul facial.

Pentru ameliorarea sau eliminarea ridurilor, acidul hialuronic s-a impus ca fiind cea mai populara si la indemana oricui substanta, fiind o componente omniprezenta in cadrul oricarei specii, din acest motiv cei ce vor folosi acidul hialuronic nu vor avea probleme cu asimilarea acesteia, sistemul imunitar tolerand aportul din aceasta substanta.

Injectarea cu acid hialuronic prezenta dezavantajul ca este asimilat de catre organism si dispare din locul injectarii dupa un timp, fiind necesara reintroducerea acestuia. Avantajul acestei metode este legat de faptul ca daca pacientul nu este multumit de rezultate, oricum efectele vor disparea. Un alt dezavantaj al injectarii este legat de faptul ca pot apare mici probleme la locul injectarii, cum ar fi vanatati sau cate un edem.

Pentru a amana cat mai mult posibil asimilarea lui de catre organism, acidul hialuronic sufera diverse tratamente, existand in felul acesta numeroase tipuri de acid hialuronic pentru fiecare destinatie in parte. In mod normal injectarea nu este dureroasa, o anestezie locala fiind adesea suficienta.

Principale destinatii pentru folosirea acidului hialuronic sunt:

  • Remodelarea buzelor
  • Ameliorarea cearcanelor
  • Remodelarea nasului
  • Remodelarea urechilor
  • Eliminarea santului lacrimilor
  • Remodelarea barbiei
  • Remodelarea obrajilor
  • Remodelarea volumetrica unor parti ale corpului cum ar fi fese, sani, gambe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.