In Sibiu la ATI nu se folosesc 15 paturi

Spitalul Militar de Urgenta din Sibiu nu trateaza niciun pacient de Covid-19 si nici nu poate caza pacienti in cele 15 paturi din ATI deoarece este in renovare. Acceseaza https://feeds.feedburner.com/ghimpele/xadZ pentru mai multe stiri actuale.

   Cat va mai dura aceasta situatie?

„Astăzi am efectuat o vizită de informare la Spitalul Militar să vedem care este stadiul pregătirilor pentru că Spitalul Militar este în renovare, inclusiv ATI (…) până la sfârşitul lui noiembrie, s-ar putea luna decembrie. (…) A fost o discuţie cu domnul comandant, dacă identificăm anumite spaţii şi dacă este posibil cu o anumită amenajare pentru a putea fi pregătiţi, dacă situaţia o va cere, pentru a prelua o anumită patologie, în momentul când vom primi şi acordul Ministerului Apărării”,  a mentionat Gabriel Budescu.

In momentul in care a fost intrebat daca Spitalul Militar va deveni un suport Covid-19 , directorul DSP, Gabriel Budescu a mentionat „Nu putem să cerem anumite aprobări până când nu vedem dacă lucrurile sunt în situaţia de a putea fi rezolvate. V-am spus. Spitalul Militar este în renovare până la sfârşitul lui noiembrie. Din punctul meu de vedere, cred că şi în luna decembrie se va mai lucra acolo. Până atunci nu avem ce să discutăm”.

Directorul DSP afirma ca este nevoie ca acest spital sa trateze pacienti.

„Şi eu mi-aş dori ca acest spital să poată să ne ajute, pentru că situaţia epidemiologică este în creştere şi cred că avem nevoie şi de Spitalul Militar”, a mai mentionat acesta.

In plus, acesta a vazut vineri ca paturile ATI de la spitalul Militar sunt acoperite si ca exista schele in sectia ATI din spital „Sunt schele în ATI şi toate paturile sunt acoperite cu un plastic anume pentru că sunt protejate”, a afirmat Budescu.

Budescu nu a oferit un raspuns atunci cand a fost intrebat de ce nu sunt imprumutate ventilatoarele de la ATI din Spitalul Militar. „Din păcate, nu am mandat să vorbesc. Dacă doriţi ceva informaţii, le depuneţi în scris şi vă răspund la ele. Trebuie să respect un mod care îmi este impus de structura de care aparţin. Dacă se înţelege lucrul acesta, bine, dacă nu se înţelege, nu am ce să fac”, a declarat in cursul zilei de vineri medicul Doru Moga, comandatul Spitalului Militar.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.