Cauzele caderii parului precum si o metoda simpla de tratament

Ca si alte probleme medicale de data mai recenta sau mai indepartata, cauzate de stilul de viata modern, dar nu numai, a inceput sa-si faca loc in cadrul preocuparilor noastre si caderea parului, sau mai bine zis, stoparea caderii parului, manifestata in egala masura atat la femei, cat si la barbati. Atunci cand incepem sa ne confruntam cu aceasta problema ne punem intrebarea legata de cauzele care au dus la acest lucru, desi ar fi fost indicat sa ne gandim putin si la prevenirea aparitiei calvitiei. Spunem acest lucru, pentru ca in destul de multe cazuri, cauzele care au condus la calvitie sunt legate de folosirea in exces a produselor pentru modelarea parului, pentru vopsirea acestuia, stresul, consumul de alcool si tutun, operatii, diabet, dieta dezechilibrata si saraca in minerale si nutrienti, etc…

Cauzele caderii parului se impart in doua mari categorii in functie de natura acestora: cauzele genetice si cauzele non-genetice.

Cauzele genetice sunt legate de incapacitatea organismului de a sustine cresterea noului fir de par in locul celui cazut. Caderea parului in exces in cauze gentice nu este cauzata neaparat de existenta unor boli, ci mai degraba de unii factori ce tin de varsta, factori ereditari, nivel de testosteron, etc… Cauzele genetice rareori duc la caderea totala a parului, de cele mai multe ori duc doar la rarirea considerabila a acestuia. Apar diferente intre barbati si femei in aceste cazuri, in vreme ce la femei caderea se manifesta in mod egal pe toata suprafata scalpului, la barbati ea se manifesta numai la tample si frunte.

Daca s-a stabilit in urma unui consult medical de specialitate ca nu este vorba de cauze genetice, atunci vorbim de cauze nongenetice, si ele pot fi tratate, din fericire fiind vorba despre caderi temporare. Una dintre cauzele non-genetice este cauzata de administrarea de medicamente care au ca efect caderea parului prin “otravirea” foliculilor de par ce sunt in stadiu de crestere. Un tratament aflat la indemana oricui este cel cu produse pe baza de aloe vera, deoarece sunt recunoscute abilitatile acesteia de regenerare si hidratare a parului. Produsul recomandat de noi este Aloe First, oferit de Forever Living, prezentat sub forma unui flacon de 473 ml. Aloe First se foloseste in cazul caderii parului de obicei dupa imbaiere si uscare, de preferat naturala, fara feon, prin pulverizarea gelului de aloe vera continut peste pielea scalpului. Produsul Aloe First nu contine alcool si nu este agresiv in niciun fel cu parul dumneavostra, continand pe langa gelul de aloe vera extract din 11 plante medicinale cum ar fi musetelul, coada soricelului si tataneasa, la care s-a adaugat si propolis, un antibiotic natural.

Sursa: www.natural-aloevera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.