Chatul pentru copii, solutia antiplictiseala ideala pentru cei mici

Un vechi proverb spune ca timiditatea nu face decat sa omoare 100% sansele celor carora le e teama sa profite de ele. La fel, timiditatea in randul tinerilor nu face decat sa ii izoleze si sa le inlature orice urma de apartenenta la un grup, conditie esentiala pentru natura umana si implicit, pentru copiii si adultii de toate varstele.

Cum poate un tanar sa treaca peste pragul timiditatii si sa isi faca un grup de prieteni, fie el si online? Destul de simplu.

Primul pas pe care ar trebui sa il faca ar fi sa isi faca un cont pe un site de socializare sau pe un site dedicat celor mici, care ofera printre altele, si posibilitatea de a accesa o camera de chat copii. Apoi, ar trebui sa completeze datele de profil, cu mentiunea ca la acest capitol, el trebuie indrumat sa nu dezvaluie niciodata date prea personale sau din care ar putea reiesi adresa, locurile frecventate neinsotit, etc. De asemenea, desi multi copii vor sa impresioneze mintind vadit in profilele personale, este mult mai de efect completarea campurilor cerute cu date reale. In fond, o prietenie nu se bazeaza pe aspect fizic sau in functie de banii parintilor, nu?

Al treilea pas ar trebui sa constea in cautarea pe site-urile respective sau pe platforme de chat a unor copii de varste apropiate, preferabil care sa aiba aceleasi interese, ocupatii sau cu care sa aiba cel putin un lucru in comun. Multe platforme de socializare permit plasarea de comentarii la anumite poze sau fisiere puse la profil sau la share, fapt ce reprezinta o modalitate infinit mai usoara de a interactiona cu cei care au postat respectivele lucruri, asta in comparatie cu abordarea lor directa. Din acest punct incolo, tine de fiecare sa dezvolte relatiile dupa bunul plac. Totusi, pentru a avea sanse cat mai mari de reusita, tinerii ar trebui sa scrie corect, sa aiba un limbaj prietenos si eventual, sa ajute atuni cand e cazul, doar in masura in care pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.