Dispozitive ortopedice pentru mers, un sprijin pentru tine

Persoanele cu dizabilitati locomotorii sunt persoane absolut normale dar care, din cauza afectiunilor suferite au dificultati in a-si mentine echilibrul si in a se deplasa in siguranta fara un punct de sprijin. Pentru acest lucru au fost create echipamentele medicale ortopedice, pentru a le oferi persoanelor cu dizabilitati sansa la o viata sociala normala, la independenta si intimitate.

Afectiunile locomotorii sunt foarte multe si din acest motiv au fost create o gama larga de echipamente medicale ortopedice astfel incat sa se poata oferi sprijin si ajutor oricarei persoane, indiferent de afectiunea de care sufera. Astfel, persoanelor cu dizabilitati locomotorii le vin in sprijin produse si dispozitive ortopedice pentru mers precum: bastoane ortopedice, carje ortopedice, cadre de mers, rolatoare si carucioare cu rotile. Aceste dispozitive medicale sunt confectionate din materiale rezistente si sigure care ofera confort si posibilitatea de a fi adaptabile la caracteristicile si nevoile utilizatorului.

Bastoanele ortopedice sunt dispozitive de mers ce sunt disponibile in diferite variante astfel incat sa ofere sprijin in toate cazurile, precum: bastoane ortopedice simple, bastoane ortopedice cu 3 picioare si bastoane ortopedice cu 4 picioare. Utilizarea bastonului ortopedic se face cu usurinta daca sunt respectate regulile si instructiunile de folosinta. Bastonul ortopedic se foloseste cu mana opuse membrului afectat iar manerul trebuie sa ajunga pana la incheietura mainii pentru ca utilizarea sa se faca cu usurinta.

Carjele ortopedice sunt produse medicale disponibile in doua variante: carje de antebrat si carje axilare. In ambele variante carjele ortopedice au scopul de a oferi sprijin persoanelor care in urma unor accidente sau interventii chirurgicale au suferit traumatisme la membrele inferioare. Cu ajutorul carjelor utilizatorul se va putea deplasa in siguranta protejand astfel membrul sau membrele inferioare afectate.

Cadrele de mers sunt produse medicale ortopedice ce sprijina persoanele care datorita afectiunilor suferite sau datorita varstei inaintate nu se pot deplasa in siguranta fara un punct de sprijin. Pentru a putea raspunde cat mai bine tuturor nevoilor, cadru de mers este disponibil in mai multe variante, precum: cadru de mers fix, cadru de mers pasitor si cadru de mers cu rotile.

Rolatorul este un dispozitiv ce vine in sprijinul persoanelor ce prezinta dificultati in a-si mentine echilibrul. Rolatorul ofera sprijin la mers precum si in recuperarea medicala. Pentru a oferi sprijin indiferent de situatie, rolatorul ortopedic este disponibil in mai multe variante, rolator cu doua, trei sau patru roti.

Carucioarele cu rotile imbunatatesc viata sociala a persoanelor cu dizabilitati locomotorii, oferindu-le sprijin in deplasare atat in interiorul cat si in exteriorul locuintei. Cu ajutorul carucioarelor cu rotile, persoanele cu dizabilitati vor avea libertate de miscare si independenta.

Toate dispozitivele si echipamentele medicale au scopul de a oferi sprijin si de a imbunatati viata utilizatorului. Pentru asta ele trebuiesc folosite corect si dupa indrumarea medicului de specialitate. Pentru un rezultat bun folositi doar dispozitive medicale ce corespund standardelor si normelor Uniunii Europene. Pentru asta alegeti doar magazinele specializate si autorizate sa comercializeze astfel de produse medicale. Un astfel de magazine este si Echipamente Ortopedice, o adevarata echipa de profesionisti in domeniul aparaturii medicale ortopedice.

One thought on “Dispozitive ortopedice pentru mers, un sprijin pentru tine

  1. Foarte bun articol, dispozitivele ortopedice pot fi de mare ajutor pentru cei cu dificultati locomotorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.