Cateva masuri simple pentru protejarea articulatiilor

Mentinerea sanatatii articulatiilor trebuie sa fie o preocupare constanta a noastra, deoarece pierderea ei determina adesea reale neplaceri, si mai ales, consecinte dintre cele mai dezastruoase, mergand pana la pierderea mobilitatii totale sau partiale, sau cateodata se mai soldeaza si cu amputari ale diferitelor membre.

Articulatiile sunt acele zone din corpul uman care realizeaza legatura dintre oasele ce compun sistemul osos. Articulatiile, din pacate se refac foarte greu, dupa accidente sau imbolnaviri, iar in multe cazuri refacerea nu mai este posibila, de aceea prevenirea accidentelor si imbolnavirii este esentiala, uzura articulatiilor aparand odata cu orice miscare, indiferent de natura ei.

Leziunile fizice la nivelul articulatiilor apar atunci cand spre exemplu se ridica greutati prea mari, se repeta o miscare de prea multe ori, sau facem o miscare pe care in mod natural nu o putem face. La aceste cauze se mai adauga si hidratarea insuficienta. De aceea in salata de sport, in cazul diferitelor antrenamente este esential sa alegem tipul de exercitii ce ni se potrivesc, si sa nu incepem cu exercitii dure, decat atunci cand suntem pregatiti cu adevarat pentru ele.

Medicamentele, in special celebrele antibiotice, sau steroizii pot avea si ele urmari neplacute in cazul articulatiilor, in acest caz, ele numindu-se leziuni chimice.

Alta modalitate de a afecta negativ articulatiile ar fi alimentatia saraca in vitamina C, fier, colagen, etc…, substante care compun articulatiile, la care mai putem adauga si fumatul si consumul de alcool, si ele cu rol negativ.

Si acum sa vedem ce putem face totusi pentru a ne mentine articulatiile sanatoase. Pe primul loc, fara indoiala, este situata hidratarea, ca de altfel multe procese care ne influenteaza sanatatea, depind de acest lucru foarte simplu, consumul de lichide sanatoase.

In al doilea rand ar fi dieta, iar cand nu ne sunt la indemana anumite lucruri, avem alternativa suplimentelor. Alimentele bogate in vitamina C, acizi grasi de tip omega 3, minerale precum fierul sunt ideale pentru articulatii. Din categoria suplimentelor, numeroase la numar se remarca cele pe baza de glucozamina si condroitina, precum Forever Freedom oferit de catre Forever Living Products. Forever Freedom, imbina proprietatile plantei aloe vera, avand la baza gel aloe vera, la care firma a adaugat glucozamina si controitina, vitamina C si minerale pentru a face din Forever Freedom un produs excelent pentru articulatiile tale.

Nu uitati si de exercitiile fizice ce intaresc sistemul osos si articulatiile, numai ca este si aici imperios necesat sa le alegeti pe cele potrivite, apeland eventual la un specialist/antrenor.

Sursa: http://gelaloevera.com.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.