Turismul in Judetul Valcea

Acest judet, de o frumusete iesita din comun, nu este exploatat la maxim din punct de vedere turistic. Cei care cunosc zonele extraordinare prin frumusetea formelor de relief, cladirile de sute de ani si farmecul oamenilor care locuiesc aici, vor reveni ori de cate ori au ocazia, iar cei care nu au ajuns inca in aceste locuri ar trebui sa mearga pentru ca daca nu vor face acest lucru, in mod sigur au mult de pierdut.

Valea Oltului da acestei zone o nuanta aparte prin frumusetea de care da dovada si istoria pe care o are. La Manastirea Cozia se odihneste Mircea cel Batran; Mihai Viteazul si el isi convoaca pentru ultima data aliatii pentru a hotari cum vor continua lupta; la Govora aseaza Matei Basarab tipografia care avea sa aduca prin cartile tiparite in limba romana o adevarata renastere culturala a Tarii Romanesti; tot aici si Tudor Vladimirescu a cunoscut gloria in lupta cu otomanii si nu in ultimul rand aici a rasunat pentru prima data imnul “Desteapta-te romane” sub bagheta magica a lui Anton Pann.

Geografia acestui judet este armonios integrata in geografia tarii noastre. Judetul Valcea este situat in partea central-sudica a Romaniei si se afla pe pantele sudice ale Carpatilor Meridionali. Pozitionat oarecum in centrul tarii, are o suprafata de 5.765 kmp., reprezentand 2,4 % din suprafata Romaniei si are o populatie de peste 400.000 locuitori, care reprezinta aproximativ 2 % din populatia tarii.

In judetul Valcea se pot delimita patru zone mari de interes turistic deja consacrate, respectiv turismul montan; statiunile balneoclimaterice, turismul cultural si monahal si in sfarsit agroturismul. Acestora le putem adauga inca o destinatie turistica si anume „turismul sportiv si de agrement” (vanatoarea si pescuitul).

Zona montana are si numeroase locuri de cazare in statiuni ca Voineasa sau Vidra, reprezinta o treime din suprafata judetului si ofera atractii fara de seaman: chei, cascade, pesteri, peste 80 de trasee marcate si intretinute, posibilitatea practicarii alpinismului, schiului, pescuitului si vanatorii sportive, precum si numeroase puncte belvedere. In zona montana poate fi vizitata minunata Vale a Lotrului, aflata intre Muntii Lotrului (2.244 m) si Muntii Latoritei (2.063m). Peisajele alpine deosebite incanta privirea si sufletul oricarui turist care se hotaraste sa ajunga aici: forme glaciare salbatice comparabile cu cele din Alpi, defileul si cataractele Lotrului, lacurile glaciare din apropierea Obarsiei Lotrului, Lacurile de la Galbenu si Petrimanu.

Se poate gasi relativ repede cazare in judetul valcea, ofertele fiind destul variate si pe buzunarul fiecaruia. Tot ce trebuie facut este  sa cautati cazare la pensiuni si vile.

Principalele statiuni ce pot fi vizitate si unde poate fi gasita cazare in judetul Valcea

Baile Olanesti care dispune de 5 hoteluri cu o capacitate de cazare de 2.090 locuri, 1 motel cu o capacitate de cazare de 80 locuri, 10 pensiuni cu o capacitate de cazare de 2.283 locuri, 5 cabane cu o capacitate de cazare de 52 locuri si 1 popas turistic cu o capacitate de cazare de 54 locuri.

Statiunea Calimanesti – Caciulata dispune de 4 hoteluri cu o capacitate de cazare de 1.415 locuri, 18 vile cu o capacitate de cazare de 958 locuri, 3 vile cu o capacitate de cazare de 263 locuri, 7 pensiuni cu o capacitate de cazare de 1.750 locuri, 1 cabana cu o capacitate de cazare de 20 locuri, 4 camping-uri cu o capacitate de cazare de 352 locuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.