Manea Kella transforma casa art-nouveau din Romania in hotel boutique Casa Popeea

O casa aflata in pragul prabusirii din Braila, in Romania, a primit un nou contract de inchiriere de viata de studioul de arhitectura londonez Manea Kella.

Manea Kella a colaborat cu biroul local Penta Stil Studio pentru a transforma proprietatea aflata intr- stare proasta intr-un hotel boutique cu 11 camere, Casa Popeea.

Renovarea se refera la detaliile art-nouveau ale casei, cu detalii contemporane realizate din materiale simple, dar de inalta calitate.

„Restaurarea si repararea celor existente a fost determinata de ideea ca structura initiala trebuie evidentiata in contextul spatial si materialitatea sa originala”, au spus arhitectii Adrian Manea si Elena Kella.
„Noua reflecta pierdutul fara a-l imita”.

Casa Popeea a fost construita pentru prima data in 1900 de un comerciant grec. Totusi, o parte din ea a trebuit sa fie reconstruita in urma unui incendiu in 1923. Apoi, dupa cel de-al doilea razboi mondial, a fost confiscata de guvernul comunist.

Casa a fost abandonata atunci cand regimul s-a prabusit la sfarsitul anilor 1980, asa ca a fost abandonata in mare parte in ultimii 30 de ani. Drept urmare, arhitectii au avut multa munca de facut pentru a-l face din nou locuibil.
„Cladirea a avut probleme structurale severe, cu un risc ridicat de prabusire”, a explicat Manea, care a crescut la Braila. „Avand in vedere seismicitatea regiunii, pericolul era iminent”.

„In plus, din cauza schimbarii utilizarii si proprietatii clădirii de-a lungul mai multor ani, o mare parte din caracteristicile interne au fost fie distruse, fie deteriorate dincolo de reparatii”, a spus el pentru Dezeen.
Noul design interior se concentreaza in jurul putinelor caracteristici ale perioadei.

O scara de stejar maret a fost demontata temporar si trimisa la un atelier de tamplarie din Transilvania pentru a fi restaurata, in timp ce turnarile originale si terasa au fost reparate de mesteri specialisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.