Acizii grasi omega 3 si tratarea depresiilor

In prezent circa o cincime din polulatia tarii noastre sufera de depresie, iar tratamentele medicamentoase prescrise de catre specialistii in domeniu nu dau intotdeauna rezultate. Nu vrem sa spunem in niciun caz sa evitati vizita la medic, ceea ce vrem sa prezentam este o solutie adjuvanta la aceste tratamente ce nu fac decat sa ajute. Rezultat al mai mult cercetari in domeniul terapiilor anternative, acizii grasi omega 3 au inceput sa-si arate efectele pozitive in cazul unor pacienti cu afectiuni depresive.

Ultimele studii de specialitate au scos la iveala ca acizii grasi omega 3 consumati sub forma de suplimente alimentare au avut efecte incurajatoare asupra pacientilor depresivi, dar care nu sufera si de anxietate. Se poate afirma pe puna dreptate ca un neajuns insa, ca jumatate dintre oamenii depresivi, sufera din pacate si de anxietate.

Pentru a beneficia de aportul acizilor grasi omega 3 am amintit mai devreme de suplimentele alimentare. Am facut acest lucru, pentru ca organismul nu produce acesti acizi grasi polinesaturati, de aici necesitatea procurarii acestora din surse externe. Pe langa suplimentele nutritive, exista o lista intreaga de alimente  printre care: somonul, heringul, tonul, macrou, sardine, nuci, ulei de rapita, in, canepa si soia. Daca optati spre suplimente alimentare va recomandam Arctic Sea Omega 3, de la Forever Living Products. Produsul recomandat, Arctic Sea Omega 3 are la baza ulei de peste oceanic de mare adancime, alaturi de uleiul de masline, vand un continut ridicat de omega 3, omega 9 si omega 6.

De-a lungul timpului acizii grasi polinesaturati omega 3 si-au dovedit neincetat importanta in alimentatie, luptand impotriva declanarii unor boli si intervenind in buna functionare a unor organe.

Vezi si:  In Sibiu la ATI nu se folosesc 15 paturi

Pe langa efectele benefice asupra persoanelor ce sufera de depresii, acizii grasi omega 3 sunt esentiali in:

  • Prevenirea afectiunilor cardiovasculare, prin reglarea nivelului colesterolului. Nimic altceva nu va ajuta atat de mult precum acizii grasi omega 3 in normalizarea nivelului colesterolului
  • Ajuta la buna functionare a creierului, aici fiind locul unde se concentreaza cea mai mare cantitate de omega 3
  • Memoria este si ea ajutata sa functioneze la intreaga ei capacitate
  • Omega 3 favorizeaza depunerea calciului, alaturi de vitamina D, si de aici concluzia ca ei impiedica instalarea cel putin timpurie a unor boli ale sistemului osos
  • Ajuta la intarirea sistemului imunitar
  • Favorizeaza buna functionare a sistemului digestiv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.