Aloe vera si sindromul colonului iritabil

Tesutul epitelial captuseste intregul tract digestiv astfel ca, in principiu, se poate veni in ajutorul oricarei probleme, incepand de la sindromul colonului iritabil, ulceratii ale cavitatii bucale, ulcer gastric si duodenal, pana la boala Crohn, diverticula si chiar colita ulceroasa, daca se bea Aloe Vera Gel.

Sindrumul colonului iritabil. Renumitul medic nutritionis Jeffrey Bland a aratat ca daca tranzitul intestinal functioneaza corect, aloe vera bauta zilnic produce cateva efecte:

  • Accelereaza durata de tranzitare a continutului intestinal
  • Ca urmare scalpul devine mai moale pentru ca contine mai multa apa
  • Este crescuta absorbita proteinelor
  • Flora intestinala este reglata, in special in cazurile in care exista o proliferare exagerata de candida

Probabil ca unul sau poate toate aceste efecte determina ameliorarea considerabila a celor ce sufera de aceasta tulburare functionala a intestinului care afecteaza, candva in viata, unul din cinci oameni din tarile occidentale industrializate. Cei mai multi oameni care sufera de sindromul colonului iritabil au o forma usoara si rareori isi fac suficiente griji incat sa consulte un medic. Pe de alta parte, unii oameni fac o forma atat de severa incat devin prizonierii propriului camin. Trebuie sa se afle mereu in apropierea unei toalete, fiindu-le groaza de perspectiva de a ajunge intr-o situatie neplacuta si a avea un accident. Acesti oameni au de obicei scaune diareice explozive, subite, dupa dureri colice. Se considera ca acest sindrom are la baza stresul. Insa, in afara de proprietatile stiute ale aloei vera, de auniformiza si regla miscarile peristaltice ale intestinului, reducand prin urmare durerea si regland insusirea intestinului, cred, de asemenea, ca are efect liistitor asupra starii sufletesti, prin capacitatea ei de a echilibra sistemul imunitar si de a induce o stare de mai bine. Un excelent produs pentru tratarea problemelor colonului este Forever Active Probiotic care ajuta la reglarea echilibrului intestinal. In practica profesionala, aloe vera este tratamentul de electie in sindromul colonului iritabil si se poate afirma ca rata de succes este de 80%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.