Lucruri pe care nu le stiai despre gripa

Raceala sau gripa ? Pentru a preveni gripa si pentru a te simti bine de-a lungul intregului sezon rece cel mai bine este sa fii informat, nu-i asa ? Iata cateva lucruri pe care poate nu le stiai despre gripa.

Gripa si virusurile. Gripa sau « rinita infectioasa » este cauzata de mai multe virusuri, peste 150 conform specialistilor. Toate sunt capabile sa provoace congestii nazale si tuse si sa ne constranga sa ramanem la repaos in pat. Fiecare din aceste virusuri reuseste cumva sa ne pacaleasca sistemul imunitar. De aceea este putin probabil sa se gaseasca vreodata un remediu universal impotriva gripei.

Gripa, sinonim cu sezonul rece? Cine se gandeste la gripa se gandeste automat si la sezonul rece. Cu toate acestea, sub efectul temperaturilor scazute, agresivitatea unui virus nu este clara. Chiar daca gripa este mai frecventa pe timp de iarna acest lucru poate se datoreaza faptului ca petrecem mai mult timp in casa, in contact cu alte persoane contaminate.

Frecventa unei gripe. Ne imbolnavim de gripa mai des decat am crede. Conform specialistilor, copiii pot avea in jur de 6-8 gripe pe an in timp ce adultii doar 2-4. Exista persoane care nu se imbolnavesc deloc pe parcursul unui an.

Zincul si vindecarea.  Zincul pare sa accelereze vindecarea de gripa. Luat sub forma de pastile sau de sirop in urmatoarele 24 de ore de la aparitia primelor simptome, acesta ar putea diminua durata unei gripe cu cel putin doua zile. In realitate, sistemul nostru imunitar are nevoie de zinc pentru a functiona la parametri maximi. Bineinteles, trebuie sa consultam un medic pentru a evita ca acesta sa interactioneze cu alte medicamente administrate.

Speranta de viata a unui virus. Un virus al gripei poate supravietui in jur de 24 de ore in afara corpului uman. Spala-te cat mai des pe maini, in special daca ai pus mana pe clanta usii. Cele mai raspandite virusuri contamineaza in jur de 41% din obiectele din casa – telecomanda, manere, clanta, robinete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.