Trucuri pentru o bucatarie usor de intretinut

Fara sa fii maniaca si fara sa petreci ore in sir facand curatenie, unele trucuri sunt demne de urmat pentru a pastra bucataria curata si pentru a evita curatenia inutila. Contrar ideilor preconcepute, este usor sa avem o bucatarie aranjata si sanatoasa. Descopera toate informatiile necesare in acest sens, pentru a beneficia de o bucatarie curata zi de zi.

Plaseaza elementele in locul potrivit

In bucatarie, unele reguli cu privire la amenajare precum triunghiul de activitate ofera o mai buna circulatie. Odata aceste sfaturi respectate, unele notiuni completeaza amenajarea pentru a simplifica intretinerea. Pentru a determina asezarea plitei si a chiuvetei este necesar sa lasam intotdeauna minim 30 de centimetri intre acestea din urma si un alt element precum un perete sau un frigider. Cuptorul si masina de spalat vase vor fi puse aproape unul de altul.

Instaleaza pubela strategic

In functie de obiceiurile tale si in functie de configuratia bucatariei, pubela trebuie sa fie situata in zona in care se prepara masa. Plasarea pubelei sub chiuveta sau in apropeire de chiuveta ne ajuta sa evitam caderea deseurilor alimentare pe jos.

Sapun negru, otet alb si bicarbonat, un trio de soc pentru o bucatarie curata

Aceste trei produse pot curata singure intreaga bucatarie. Cu proprietati uimitoare, au avantajul de a fi eficiente, fara a fi chimice. Sapunul negreu este cunoscut pentru proprietatile sale degresante, este ideal pentru vesela grasa precum tigaia. Un alt produs excelent de curatare este otetul. Detartrant, este ideal pentru a curata aparatele menajere precum cafetiera electrica dar si pentru a face sa straluceasca robinetul chiuvetei.

Putem intretine cu usurinta cu ajutorul otetului o chiuveta din inox, amestecat cu putin zeama de lamaie. Bicarbonatul este degresant si detartrant natural care face miracole pentru vesela murdara, elimina in mod eficient grasimea. Este ideal si pentru a curata pubela sau pentru a elimina mirosurile neplacute din frigider.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.