Reguli pentru alegerea corecta a unei sanie pentru copii

Saniutele pentru copii sunt cele mai importante jucarii pentru sezonul rece. Si asta deoarece tuturor copiilor le plac plimbarile cu sania sau mersul la derdelus. De retinut ca o  sanie pentru copii pentru plimbari este diferita de o sanie pentru copii pentru derdelus si desi cele de derdelus pot fi folosite si la plimbari, cele de plimbari nu sunt recomandate pentru derdelus.

Saniile pentru plimbari difera de cele pentru derdelus prin prezenta spatarului,a manerului pentru impins si a aparatoarei impotriva frigului. Un exemplu de o astfel de sanie este sania baby-merc. Spatarul are un rol important deoarece ofera sprijin copilului si ,mai mult, il impiedica pe acesta sa cada de pe sanie. Faptul ca sania prezinta un maner de care poate fi impinsa reprezinta un avantaj mare deoarece parintele poate sta mereu cu ochii pe copil. Aparatoarea impotriva frigului este foarte importanta deoarece copilul este foarte vulnerabil la frig. In plus datorita faptului ca micutul nu face deloc miscare in timpul plimbarii, protejarea lui de fig si zapada devine foarte importanta. Dezavantajul saniilor pentru plimbari este acela ca nu pot fi folosite si la derdelus deoarece toate accesoriile cu care este echipata ingreuneaza sania si o fac incomoda la coborare. Totusi exista saniute care au toate aceste elemente detasabile putand fi folosite in ambele scopuri. Insa aceste saniute sunt mai scumpe ca cele normale.

Saniile pentru derdelus trebuie sa urmeze niste reguli stricte pentru a asigura siguranta micutului. Pentru copii mici este important ca sania sa nu fie grea deoarece urcatul pe derdelus este destul de solicitant si fara sanie. De aceea este recomandata o sanie pentru copii din plastic, sanie care este foarte usoara si foarte ieftina. Singurul dezavantaj al acestor saniute este faptul ca sunt fragile si in clipa in care micutul va creste putin si va incepe sa forteze sania, ea va ceda imediat. Pentru copii mai mari greutatea saniei nu mai este importanta, ci se pune accent pe rezistenta acesteia. Si asta deoarece copilul va solicita din ce in ce mai mult sania. Sunt recomandate saniile din metal deoarece acestea sunt foarte rezistente.

Un alt tip de sanie pentru copii foarte apreciat de cei mici sunt saniile  cu ghidon ce pot fi manevrate foarte usor pe partie. Dezavantajele acestui tip de sanie pentru copii sunt pretul ridicat si fragilitatea ghidonului in cazul ciocnirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.