Alegerea unui aparat de aer conditionat economic

Un aparat de aer conditionat este la fel de important ca orice alt electrocasnic de care ne folosim in mod curent, chiar daca sunt perioade din an cand acesta este tinut in stand-by pentru momentele in care temperatura interioara tinde sa atinga niveluri greu de suportat in special in timpul verii.

Cum in acest moment lupta pentru economia de energie de orice tip este tinta oricarei gospadarii sau unitati de productie, si acest aparat de climatizare trebuie sa se incadreze in consumuri cat mai mici pentru a putea fi folosit oricat este nevoie. Deja aparatura din gama de dispozitive de aer conditionat a depasit segmentul cel mai uzual prin care recunoastem un electrocasnic cu consum redus de energie.

Cu alte cuvinte clasa A de consum energetic a fost atinsa si depasita de noile tehnologii din domeniul aparatelor de aer conditionat, ajungandu-se in acest moment la folosirea tehnologiei care utilizeaza compresoare de tip inverter. Ce sunt in fapt aceste motoare de tip inverter si care este metoda prin care ele reusesc sa economiseasca energie electrica.

Un astfel de aparat de aer conditionat este capabil sa corecteze imediat si continuu cea mai mica schimbare de temperatura din incapere, anticipand chiar pornirea la turatie mica a motorului compresorului pentru a nu lasa temperatura din zona climatizata sa devieze la o valoare prea mare fata de cea setata de catre utilizator.

Practic turatia variabila a acetui compresor de tip inverter este cea care ajuta in esenta la economia de energie, in sensul ca nu se va folosi decat o mica parte din energie necesara si acest lucru pentru o scurta perioada de timp.

Cu alte cuvinte prin gestionarea perfecta cu ajutorul senzorilor de temperatura, sistemul de control al unui aparat de aer conditionat inverter este capabil sa realizeze o diagnoza continua si eficienta a nivelului temperaturii si umiditatii astfel incat consumul pentru corectia necesara sa fie redus la minim.

In comparatie un aparat de aer conditionat cu compresor clasic, va astepta pana la scaderea temperaturii cu 1 grad Celsius si abia apoi va declansa la turatia maxima motorul compresorului pentru revenirea la temperatura setata. Acest lucru se traduce in mod direct in consum mai mare de energie electrica si la un timp mai mare pana la revenirea la temperatura initiala.

Prin urmare reactia unui aparat de aer conditionat inverter este practic continua, lenta si precisa, lucru care conduce si la o rezerva de mentinere pentru un timp mai mare a starii perfecte de functionare a climatizorului, adica o durata de viata mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.