In urma cu cativa ani, specialistii sustineau faptul ca, pana in anul 2013, peste jumatate din populatia globului va fi alergica. Nu are rost sa cercetam daca este adevarat sau nu deoarece raspunsul este foarte clar si dovezile le intalnim in spitale, in numarul mare de copii alergici la diferite substante straine.
Ce-i drept, nici mediul nostru de viata nu mai este ceea ce a fost odata. Poluarea, alimentatia excesiv de procesata chimic, detergentii „inteligenti”, pe care-i purtam in fiecare zi in haine, toate acestea ne „ajuta” sa avem un sistem imunitar din ce in ce mai slab si si din ce in ce mai sensibil la fel de fel de factori alergeni din mediul ambiant. Alergiile apar in momentul in care organismul nostru intra in contact cu o substanta straina sau primeste un stimul la care este sensibil. In aceste situatii apar reactii precum stranutul, nasul infundat, mancarimile sau ochii aposi. Toate aceste reactii naturale ale organismului au menirea de a indeparta stimululul care a produs reactia alergica; fie ca, prin stranut, se curata caile nazale, sau prin infundarea acestora, se blocheaza patrunderea factorilor alergeni in corp, sau prin scarpinarea zonelor afectate, curatam, practic, pielea etc. O parte din alergii conduc catre afectiuni care pot fi usor de tratat. Altele, pot crea probleme mai grave, conducand chiar catre astm bronsic, urticarie sau conjunctivita. Cazurile grave trebuie tratate doar intr0un spital cu o sectie de alergologie specializata.
In cazul alergiilor pot fi aplicate mai multe tipuri de tratament. Acestea difera in functie de tipul alergiei, de varsta pacientului si de alte aspecte. Cele mai folosite tratamente sunt decongestionantele (pilule, sprayuri sau picaturi), cremele cu corticosteroizi, injectiile cu epinafrina si antihistaminicele.
Un alt tratament foarte cunoscut si extrem de benefic in privinta alergiilor este terapia prin acupunctura. Terapia prin acupunctura consta in plasarea acelor de acupunctura, superficial, in piele, in anumite puncte de pe meridianele corpului, cu scopul de a stimula zonele in cauza sau organele asociate lor. In urma acestor intepaturi, organismul devine mai imun la antigeni. De asemenea, acupunctura reuseste sa creeze un echilibru energetic in organism, oferind stabilitatea si o stare de bine pacientului.
Specialistul este cel care stabileste numarul sedintelor de acupunctura si daca este nevoie si de un tratament medicamentos in paralel cu sedintele. Acupunctura nu este dureroasa deoarece acele sunt foarte subtiri, create din aliaje de otel special concepute pentru astfel de terapii, si se introduc superficial in piele.
Astfel, daca esti o persoana alergica si doresti sa scapi de cutia cu medicamente si spray-uri, creme poti incerca cu mare incredere si acupunctura. Aceasta tehnica, veche de mii de ani, parte a medicinei naturiste, traditionale chineze, si-a castigat respectul ca fiind o terapie de incredere si cu rezultate foarte bune in privinta multor afectiuni.