In Nicaragua se deschide un nou aeroport

Un nou aeroport s-a deschis in San Juan del Norte, in sudul insulelor Caraibe de pe Coasta Nicaragua. Aeroportul Greytown are o pista de 1200 de metri si creaza conexiuni de zbor catre Capitala Managua. Autoritatile din Nicaragua au declarat ca noul aeroport a fost creat pentru aterizarea aeronavelor de mici dimensiuni care au o capacitate de 19 pasageri. Planurile oficialilor au in vedere extinderea aeroportului cu inca 300 de metri, pentru a permite aterizarea aeronavelor ce transporta pana la 46 de pasageri.

Compania aeriana locala, La Costena, a inceput deja sa ruleze zboruri de pe noul aeroport cu destinatia Managua, cu o frecventa de doua ori pe saptamana. Reprezentantii La Costena au declarat ca spera ca vanzarile de bilete de avion sa creasca incepand cu luna septembrie, cand majoritatea turistilor europeni ar putea calatori in Caraibe. In plus, cursele catre Managua vor crea conexiuni si cu alte orase si vor genera venituri importante pentru populatia locala, prin atragerea unui numar mare de vizitatori.

Julio Videa, director de marketing la Nicaragua Tourist, a declarat ca reprezentantii guvernului lucreaza la imbunatatirea infrastructurii Greytown pentru facilitarea accesului pasagerilor in cadrul aeroportului. Julio Videa a mai spus ca deschiderea Aeroportului Greytown face parte din strategia de promovare a turismului intern, ce vizeaza crearea de noi oportunitati de acces catre plajele de Caraibe pentru turistii internationali.

In prezent, in regiune exista 10 hoteluri de mici dimensiuni care au inceput negocierile cu agentiile de turism din Caraibe. Investitiile ce vizeaza dezvoltarea turismului in Caraibe au in vedere si facilitarea transportului pe apa, prin crearea unor infrastructuri propice pentru barcile si yachturile de mari si mici dimensiuni. Oficialii din Nicaragua au declarat ca majoritatea turistilor care calatoresc in regiune aleg excursiile pe mare sau sporturile acvatice.

Sursa de inf – http://www.e-bileteavion.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.