Remedii naturiste impotriva intepaturilor de albina

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Intepaturile de albina pot provoca dureri si inflamatii. Chiar daca trebuie sa fii atent la eventualele reactii alergice, aceste doua simptome pot fi atentuate cu ajutorul unor remedii naturiste.

Comprese reci. Compresele reci sunt cea mai buna optiune pentru a calma durerea provocata de intepatura de albina. Recomandarea este de a aplica o compresa rece dupa ce zona afectata este dezinfectata. Frigul reduce durerea si inflamatia dispare la scurt timp.

Pentru a remedia aceasta problema avem doua optiuni la dispozitie. Prima consta in umezirea zonei cu ajutorul unui prosop udat si pus intr-un sac ermetic. Se lasa prosopul la congelator timp de 15 minute si, dupa acest timp, se aplica pe zona afectata. A doua optiune, mai rapida decat precedenta este aceea de a pune cateva cuburi de gheata intr-un prosop sau un tesut. Dupa care se maseaza zona cu prosopul.

Uleiuri esentiale. Actualmente, nu exista un stiudiu cara sa confirme folosirea uleiurilor esentiale in reducerea durerii provocate de intepatura de albina. Cu toate acestea, sunt folosite de mai multi ani drept remediu  calmant si antiseptic.

Aceste uleiuri au proprietati antimicrobiene care diminueaza riscul de infectii. Poti folosi ulei de arbore de ceai, de lavanda sau de rozmarin, cunoscute pentru proprietatile lor antiseptice si antibacteriene. Se amesteca unul din aceste uleiuri (2 picaturi) cu o lingura de ulei de masline sau ulei de nuca de cocos. Se maseaza mai apoi zona afectata cu amestecul obtinut, de 2-3 ori pe zi.

Gel de Aloe Vera. Pe langa faptul ca este un ingredient ideal pentru piele, gelul de Aloe Vera poate servi drept adjuvant in reducerea inflamatiei si durerii cauzate de intepatura de albina. Extractele acestui ingredient au proprietati anti-inflamatorii si antibacteriene. Trebuie sa extragi gel de Aloe Vera proaspat si sa masezi zona afectata timp de 2-3 minute, de doua ori pe zi.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.