Sfaturi pentru alegerea unei canapele extensibile

Cateva aspecte de care putem sa tinem cont cand cautam o canapea extensibila

 

canapea-extensibila-melisa-2Acest segment de canapele devine tot mai popular in ultimele zile, in special in incaperile sau locuintele unde spatiul este limitat (sau extrem de bine administrat si organizat).  De la modelele vechi, folosite de bunicii sau parintii nostri, de productie romaneasca, pana la variantele de azi, putem vorbi  de utilizarea frecventa a acestor paturi pliabile (cum mai sunt denumite) – aceste tipuri de sofa au un stil aparte, arata bine si sunt confortabile – atat pentru somn si odihna cat si pentru sezut. Daca ne gasim astazi in situatia de a cauta o varianta potrivita noua, se recomanda sa tinem cont de cateva aspecte si criterii – apoi vom trece de la teorie la practica, recomandand canapele de la Tamos.

1. E bine sa ne asiguram ca salteaua folosita pentru respectiva canapea extensibila este confortabila. In zilele noastre, nu e nevoie sa lasi acest criteriu deoparte, doar pentru un pret mai mici – deoarece majoritatea producatorilor au inteles pana acum ca si confortul e la fel de important ca si stilul.

2. O canapea extensibila va fi mai grea decat un model de sofa simpla – lucrul acesta se datoreaza atat greutatii saltelei cat si mecanismului ce o transforma  intr-un pat. Asadar, e bine sa ne gandim de doua ori la locatia in care va amplasata – ne-ar fi foarte dificil sa o tot tragem de colo colo, in  incercarea de a o muta intr-o alta pozitie, unde sa o putem deschide.

3. Care sunt lucrurile pe care le vom plasa in fata canapelei? Exista obiecte ce nu pot fi cumva mutate? Daca raspunsul e o masuta de cafea, atunci nu vom intampina dificultati. Nu e nimic mai deranjant, solicitant si jenant decat sa primim un oaspete, peste noapte (poate chiar neasteptat) si sa trebuiasca sa mutam mobila dintr-o parte in alta, de acesta cu fata.

4. Ideal, nu ar trebui sa fii nevoit sa cumperi asternuturi sau lenjerii speciale pentru respectiva canapea extensibila de 2 locuri (aceasta fiind cea  mai des aleasa varianta, de catre majoritatea romanilor). Astfel, vei putea folosi cuverturile si pernele pe care le detii deja acasa.

5. Atunci cand te decizi in care camera va fi instalata sau montata respectiva canapea,  ia dimensiunile incaperii in calcul (inainte de a te grabi sa cumperi un model anume, sau chiar de a intra in vreun astfel de magazin de specialitate. Unele canapele sunt mai mari decat altele (in special daca e sa vorbim in continuare de cele extensibile). E bine asadar sa te asiguri ca vei reusi sa o introduci cu usurinta in casa, prin tocul usii; mai mult de atat, e bine sa stim ca se vor potrivi in conditii optime in incaperea careia ii sunt destinate.

6. Nu in ultimul rand, acest proces trebuie sa nu sara peste verificarea produsului, la fel cum ai verifica orice tip de canapea. Asigura-te ca se transforma cu usurinta dintr-o sofa intr-un pat, dar si invers – totul trebuie sa se desfasoare usor, fara dificultati; mai mult de atat, lucrurile trebuie sa fi sigure, neprezentand riscuri de accidentare. Lucrurile acestea sunt  extrem de importante, in special daca va trebui sa manevrezi respectiva canapea de unul singur.  Unele canapele extensibile au mecanisme de deschidere extrem de  masive, foarte greu de operat, chiar si cu doi oameni.  E bine astfel sa verificam materialele folosite, modul in care sunt combinate. Unele mecanisme vor opera ca si de la buton sau maneta, in vreme ce pentru altele ni se necesita un grad mai mare de efort fizic. Daca sunt prea greu de manevrat, s-ar putea ca la un moment dat sa refuzi sa le mai desfaci sau sa le strangi inapoi – lucru care nu ar insemna decat ca ignori motivul principal pentru care le-ai cumparat de la bun inceput – si anume, acela de a avea o canapea extensibila de 2 locuri (mai mica sau mai mare) ce sa ofere atat odihna cat si confort, pe perioada zilei dar si pe durata noptii.

In concluzie e bine sa studiem cu atentie – nu doar descrierea produsului, prezentata pe eticheta de prezentare sau pe site, ci si aceste aspecte practice ce tin de constructia sa sau de incaperile in care vin montat ori de utilizator. Descopera o gama completa de astfel de articole de mobilier si gaseste o canapea extensibila de 2 locuri prin Tamos.ro !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.