Mobila de baie – ce e moft si ce e necesitate?

Vrei sa-ti schimbi mobila de baie si nu stii inca in ce directie sa mergi? Iti plac amenajarile extravagante, dar nu vrei sa risti? Ai opta pentru un mobilier modern si sofisticat, dar nu stii cum o sa iasa? Vom incerca sa-ti clarificam ideile in privinta amenajarii unei sali de baie: cat este moft si cat necesitate.

Camera de baie este una dintre cele mai importante incaperi din locuinta, avand in vedere timpul pe care ni-l alocam activitatilor desfasurate in aceasta. Camera de baie trebuie sa ofere, pe langa confort, si functionalitatile si conditiile de igiena necesare oricarei bai. La momentul renovarii unei sali de baie trebuie avute in vedere trei aspecte majore: functionalitatea, confortul si aspectul. Niciunul dintre aceste trei criterii nu trebuie obtina mai multa atentie in detrimentul altuia.

O sala de baie trebuie sa fie utilata corespunzator pentru a putea satisface nevoile tuturor ocupantilor locuintei. Evident, baia va fi dimensionata si utilata in functie de dimensiunile locuintei, de membrii familiei etc. Pentru o familie tanara, formata din doi membri, mobila de baie poate fi compusa dintr-o masca de chiuveta, cateva etajere „jucause” pentru cosmetice si produse de igiena, un dulap care sa ascunda produse intime si de igiena, un dulap tip „soldat” pentru prosoape si papuci de baie, o cada sau o cabina de dus. Daca spatiul salii de baie permite, atunci aceasta poate fi dotata atat cu o cada cat si cu o cabina de dus. In functie de spatiul disponibil si de preferintele celor care o vor folosi, baia poate fi dotata si cu un bideu sau cu o zona separata, special destinata masinii de spalat. Dar deja acest gen de aspecte depasesc necesitatea si se indreapta catre … moft.

O baie ce apartine unei familii numeroase, din doua sau chiar trei generatii, are nevoie de mai multe corpuri mobila si de obiecte sanitare dublate. Doua lavoare, o cada, dar si o cabina de dus, o zona separata pentru vasul de toaleta si un mic dressing care sa contina corpuri de mobilier cu prosoape, papuci, halate de baie, produse de igiena. In astfel de incaperi, mobila de baie trebuie aleasa cu grija deoarece, fiind compusa din mai multe corpuri si obiecte sanitare, este posibil ca spatiul sa nu fie optim utilizat. De asemenea, baia mai poate poate avea de suferit, existand necesitatea mai multor obiecte sanitare si corpuri de mobila baie ce poate trece foarte usor de linia invizibila a kitch-ului. Din aceasta cauza, va poate fi de mare ajutor sfatul unui specialist in design interior. Mobilierul trebuie organizat in functie de nevoile si dorintele tuturor membrilor din locuinta asa ca necesitatile nu mai ofera loc mofturilor.

Indiferent de dimensiunea sau de necesitatile familiei in cauza, mobila de baie trebuie sa fie in primul rand de calitate. Baia este un spatiu in care nivelul umiditatii dar si al temperaturii sunt destul de ridicate, asa ca mobila trebuie sa reziste. PAL-ul este un material foarte des utilizat la realizarea corpurilor de mobila ce intra in componenta unei bai. Daca materialele folosite sunt de calitate, viata corpurilor de mobilier poate fi destul de indelungata.
Si lemnul tratat este o optiune. Mai ales daca vorbim de baile mari care au nevoie de multe spatii rezistente de depozitare. In astfel de situatii, mobila de baie trebuie realizata pe comanda si montata doar de specialisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.