Anvelope Runflat – ce inseamna?

6c64a982-4cd0-4ec0-987e-d36faa1f5f6e

Distribuie cunoscutilor tai!

Anvelope Runflat - ce inseamna?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Anvelope Runflat – ce inseamna este un subiect care a  provocat o multime de polemici inca de la aparitia lor pe piata. Nu ai auzit inca de ele? Vrei sa afli mai multe despre ele? Care sunt avantajele si dezavantajele anvelopelor  runflat? Citeste in acest articol.

Anvelope Runflat – ce inseamna?

Ne place sa credem ca suntem invincibili pe sosele, dar asta nu se mai poate intampla atunci cand avem o pana cand ne e lumea mai draga, departe de un service auto sau de banda de urgenta. Te-ai intrebat pana acum oare daca ai putea evita asta? Sa nu mai pierzi timp pretios, sa nu iti mai faci nervi si sa te tii departe de pericolul la care te poate supune o pana de cauciuc?

Da, se poate. Este vorba despre anvelope Runflat si sunt supereroii cauciucurilor.

O anvelopa de tip Runflat este o anvelopa special proiectata pentru a nu se dezumfla atunci cand este crapata sau are perforatii. Deci asta inseamna ca masina va putea sa continue sa ruleze, chiar daca o va face la o viteza mai mica.

Cu alte cuvinte, sunt concepute in asa fel incat sa ramana fixate pe jante, datorita unor flancuri ranforsate, chiar daca sunt dezumflate. Au pereti laterali speciali care nu lasa anvelopele sa se toceasca sau sa explodeze.

Ideea aparitiei unor anvelope mai sigure, mai performante care sa protejeze impotriva exploziilor si deci a accidentelor a aparut inca din anul 1930. Compania Michelin a devenit pioner in acest domeniu, dar o anvelopa care sa reziste la perforare a fost creata si de alte marci precum Pirelli, Dunlop, Continental sau Goodyear.

Aceste anvelope sunt diferite deci fata de anvelopele traditionale sau conventionale in ceea ce priveste arhitectura lor.

Alegand Anvelope Runflat de la magazinul de anvelope Vadrexim, nu vei mai fi stresat niciodata daca o pana isi face aparitia.

Care sunt avantajelor anvelopelor Runflat de la magazinul de anvelope Vadrexim?

  • sunt anvelopele care permit, in ciuda unei pene de cacuciuc sa rulezi, chiar daca cu doar 80 sau 90 km/h.
  • anvelopele Runflat ofera o mai buna stabilitate chiar si dupa ce au crapat sau sunt perforate. Si ofera si o mai buna tinuta pe sosea.
  • poti spune Adio deci rotilor de rezerva sau necesitatii de a umfla cauciucul. Eliminand roata de rezerva te poti bucura de un spatiu suplimentar.
  • se va putea sustine, datorita lor greutatea si sarcina masinii conduse, asta chiar daca se ajunge la o presiune zero in cauciucuri. Acest lucru se datoreaza flancurilor ranforsate.
  • sunt foarte fiabile si foarte practice mai ales atunci cand ai drumuri lungi pe sosele care pot sa fie impracticabile sau au conditii mai dificile de rulare.
  • Instaland acest tip de anvelope se va reduce in mod considerabil si greutatea vehiculului.

Dezavantaje

  • au un pret destul de ridicat la achizitie.
  • nu poti monta acest tip de anvelope la orice tip de service auto.
  • gradul de uzura poate sa fie mai mare din cauza conditiilor dificile de rulare.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.