Tot ce nu ai știut despre parfumuri

Chiar de la începuturile civilizației, omul a apreciat mirosurile plăcute. La început le-am procurat direct din natură, de la flori și alte materiale cu miresme frumoase, dar în timp am început să producem aceste  amestecuri și să obținem parfumuri ce nu există în natură, fie că vorbim de parfumuri ieftine sau scumpe. Parfumurile reprezintă aceste amestecuri, iar aici sunt câteva aspecte interesante despre ele:

  • În culturile din vest, parfumul este aplicat în puncte cu puls ridicat, cum ar fi în spatele urechii, pe ceafă, interiorul încheieturilor, interiorul coatelor și genunchilor, deoarece un astfel de punct încălzește parfumul și îl eliberează împrejur. Acest truc este foarte bun atunci când dorești să îți intensifici parfumul și să obții tot ce se poate de la parfumul tău, în special atunci când folosești parfumuri ieftine. Unii spun că ar fi bine ca parfumul să se pulverizeze și pe haine sau păr. Aceste aspecte sunt discutabile, deoarece unele parfumuri pot păta hainele, ceea ce este de nedorit.
  • Parfumurile aplicate pe piele pot dura până la 6 ore, deși sunt parfumuri ce pot dura chiar și 12 ore. Așadar, dacă dorești să economisești și să cumperi parfumuri ieftine, acum știi cum poți face ca aroma lor să dureze multe ore.
  • Cuvântul parfum vine din latinescul “per fumus”, care înseamnă “prin fum”. Primele miresme au fost sub formă de fum produs de aprinderea materialelor parfumate.
  • Precum se întâmplă cu orice altceva din lumea modei, există reguli pentru utilizarea parfumurilor în anumite instituții. Un parfum nu ar trebui să se simtă mai departe de lungimea brațului persoanei care îl poartă. Așadar, “norișorii” sau “cozile” parfumate nu sunt “permise” în aceste instituții. Există de asemenea locuri în care parfumurile sunt interzise în totalitate.
  • Atunci când este cald afară, trebuie aplicată o cantitate mai mică de parfum. De asemenea, parfumurile mai light sau fresh sunt recomandate pentru astfel de vreme, deoarece cele dulci pot fi înnecăcioase.
  • Parfumurile care conține alcool (care se regăsește în majoritatea parfumurilor) pot cauza uscăciunea părului, așadar nu ar trebui aplicate prea des pe păr.
  • Un parfum poate avea un miros mai intens atunci când este aplicat în păr.
  • Același parfum poate mirosi diferit atunci când este aplicat pe două persoane, din cauza chimiei diferite a pielii acestora. De aceea nu trebuie să îți cumperi parfumuri pe baza recomandărilor prietenilor tăi. Pielea ta este cea care îți spune ce parfum se comportă bine.
  • În zilele noastre, parfumurile au între 10 și 250 de ingrediente.
  • Multe din parfumurile contemporane nu conțin miresme naturale provenite de la flori, ci mai degrabă miresme sintentice.
  • Parfumurile îți pot influența starea de spirit și te pot face să te simți mai bine. Astfel, nu aștepta o ocazie specială să porți parfumul preferat.
  • Tehnologia de azi poate sintetiza aproape orice miros.
  • Parfumurile care au note florale nu sunt recomandate pentru a fi purtate în parc sau spații deschise, deoarece pot atrage insecte.
  • Nu amesteca parfumurile (sau să le porți în același timp). Chiar și atunci când testezi parfumuri, nu teste mai mult de trei unul după altul pentru că îți vei induce nasul în eroare (nu vei putea să faci diferența dintre mirosuri când ai în preajmea prea multe miresme). Va trebui să faci pauză între parfumuri sau să miroși cafea proaspăt măcinată pentru a-ți “reseta” nasul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.