Tesla lanseaza in sfarsit masina sa Cybertruck! Cateva lucruri de stiut despre acest OZN al masinilor

In sfarsit vom vedea celebrele Cybrtucks pe sosele! Anuntate pentru prima data in anul 2019, aceste pick-up futuriste de la Tesla vor fi in sfarsit livrate catre primii clienti. Iata deci care sunt particularitatile acestei masini care nu seamana cu nicio masina pe care ai vazut-o pana acum.

Fanii au asteptat mult timp, dar in sfarsit a sosit. Cybertruck, primul pick-up electric de la Tesla, va ajunge in sfarsit pe sosele. De la fabrica din Austin (Texas), care a fost transformata pentru aceasta ocazie, Elon Musk a facut o prezentare de 25 de minute despre designul acestui vehicul unic, cu obisnuitul sau simt al umorului.

Primii cumparatori si-au primit apoi vehiculul nou-nout de la Elon Musk insusi, cu zambete pentru acest produs pe care il anunta ca fiind o noua revolutie. „Toti expertii au spus ca un astfel de vehicul este imposibil de realizat, asa ca noi am reusit”, explica el, nu fara o anumita mandrie.

Ce se poate retine din aceasta conferinta? Care sunt particularitatile acestei masini?

Este o masina utilitara destinata profesionistilor. Multi consumatori se vor indrepta inspre aceasta masina mai ales datorita aspectului sau futurist. Dar, este inainte de toate o masina utilitara. Si ce masina utilitara! Capabila sa tracteze cinci tone, aceasta masina are un puternic motor Tri-motor care poate depasi concurenta.

Tesla a publicat o inregistrare video fara echivoc: intr-un exercitiu de tractiune, Cybertruck si-a depasit concurentii cu peste 20 de metri. Au disparut Fort F-350, F-150 Lightning si chiar Rivian R1T, toate fiind foarte bune la acest exercitiu.

De asemenea, Cybertruck a fost proiectat pentru a fi agil pe santier, in ciuda dimensiunilor sale impunatoare. Tractiunea sa pe patru roti ii confera un coeficient de rezistenta la inaintare de 0,335. Un sistem de reglare automata a rotilor adapteaza raza de viraj in functie de viteza. La pas, Cybertruck are o raza de intoarcere mai buna decat un Model S.

In cele din urma, ca un pick-up, partea din spate a vehiculului poate fi lasata deschisa pentru a depozita unelte si materiale. Sunt disponibile prize nationale pentru a conecta la priza aproape orice, inclusiv echipamente de constructii.

Este mai rapida decat o masina sport. Pe site-ul sau oficial, Tesla anunta ajungerea de la 0 la 100 de km/h, in doar 2, 6 secunde. Pentru a demonstra insa intreaga sa putere, acest Cybertruck a fost confruntat cu un Porsche 911 din 2023.

Cybertruck a deapasit Porsche-ul cu un sfert de mila, adica aproape 400 de metri. Totul în timp ce tracta o remorcă ce transporta… un alt Porsche 911 (2023). Emotii garantate.

Dar, aceasta putere sau rapiditate nu se face in detrimental autonomiei sale. In mod mixt, Cybertruck poate parcurge in jur de 550 de km, adica la fel ca si recentul model Tesla Model 3 ameliorat.

O soliditate dovedita la orice proba. Cybertruck-ul a fost conceput dintr-un super aliaj de otel inoxidabil, un material folosit si la rachetele pentru Space X. Tesla l-a proiectat pentru a rezista la orice, chiar si la gloante de pistol sau de mitraliera. La întrebarea “De ce?  De ce nu?”, a răspuns Elon Musk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.