Avantajele dovedite ale utilizarii de elastomer nitrilic in fabricarea garniturilor de cauciuc

garnituri cauciuc si alte produse
Garnituri de cauciuc si alte produse

Garniturile de cauciuc sunt folosite intr-o varietate de aplicatii, rolul lor principal fiind de a fixa doua componente rigide (pentru a le etansa). Indiferent de domeniul in care sunt utilizate, aceste piese se  caracterizeaza prin trasaturi ca: scad uzura (ce altfel s-ar produce prin frecarea respectivelor piese rigide), ofera o imbinare corecta si garanteaza o protectie sporita. Aceste garnituri de cauciuc (precum cele de la Romflex Prod) pot sa fie fabricate  din : cauciuc natural, cauciuc nitrilic, EPDM, cauciuc cloroprenic, Viton, cauciuc siloconic, cauciuc stirenbutadienic etc.

Pe langa acestea, a fost nevoie de dezvoltarea si fabricarea unor garnituri speciale, cu rezistenta marita la produsele petroliere. Astfel au aparut garniturie cu elastomer nitrilic – NBR. Prin ce se deosebesc aceste materiale de variantele standard? Care le sunt beneficiile?

  • Sunt recomandate pentru aplicatii industriale, procese chimice si industria auto, gratie proprietatilor garantate.
  • Aceste garnituri cu NBR sunt potrivite in medii intense de lucru, unde  temperaturile pot sa depaseasca chiar si temperatura de 300 de grade Celsius.
  • Se remarca si printr-o rezistenta puternica la abraziune, apa, alcool, produse petroliere.

Acestora li se poate adauga DuPont Viton – un fluoroelastomer pentru inalte performante, care poate sa minimizeze timpii morti si esecurile cauzate de cedarea etansarii. Specific creat pentru sigilarea sistemelor de combustibil, pentru furtunuri si bineinteles pentru garnituri. Viton este disponibil in intreaga lume, ajutand clientii din diferite segmente de activitate – garanteaza o valoare pe termen lung, o durabilitate mai extinsa si o calitate suprema. Asadar, o investitie inteleapta pentru orice afacere.

Pentru mai multe informatii legate de realizarea acestor tipuri de garnituri de cauciuc, accesati pagina Romflexprod.com. Aceasta companie produce articole tehnice si componente antivibratii din cauciuc si cauciuc-metal pentru diferite ramuri ale industriei (constructii civile si industriale, automobile, vehicule si utilaje grele, camioane). Printre produsele noastre se numaratampoane vibrocompactoare (cu rol de a prelua vibratii sau forte de compresie), bucse (cu rol de a prelua vibratii si forte radiale, axiale, cardanice), amortizoare speciale, garnituri de etansare si multe alte produse cu aplicatii diverse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.