Cum iti afecteaza salteaua somnul – explicatia stiintifica

In fiecare zi petrecem aproximativ o treime din timp in pat, fie ca dormim sau ca lenevim. Aceasta treime de zi conteaza enorm de mult pentru celelalte doua treimi, in care muncim, ne relaxam, ne simtim bine cu familia sau cu prietenii. Calitatea somnului nostru ne afecteaza performanta la locul de munca si abilitatea de a ne simti bine, de realiza sarcini de zi cu zi, de trai. Cat de bine dormim depinde mult de salteaua pe care o folosim, salteaua poate avea un impact mare asupra cat de odihnit te trezesti in dimineata urmatoare. Nu ar trebui sa lasi niciodata o saltea nepotrivita sa iti strice ziua, ci in momentul in care nu mai este potrivita trebuie schimbata – vezi aici o gama diversa de saltele.

saltele

Salteaua te poate face sa te invarti in pat toata noaptea, sa te trezesti intepenit, adormit si molesit, insa pentru toate acestea exista o explicatie stiintifica destul de simpla. Totul are legatura cu vasele mici din corp numite capilare, cand stai o perioda mai lunga de timp pe o anumita parte a corpului tau, greutatea acestuia reduce cantitatea de sange ce curge prin capilarele din partea aceea a corpului, ceea ce reduce oxigenul si nutrientii ce ajung la piele. Asta inseamna ca nervi si senzorii de durere din zonele acele o sa trimita un mesaj creierului – ca sa te intorci, pentru a restabili circulatia sangelui in zona aceea. Problema este ca intorsul acela iti intrerupe somnul.
O saltea ideala ar trebui sa reduca punctele de presiune de pe corpul tau, pentru a nu intrerupe circulatia sangelui in zona respectiva si a nu-ti perturba si somnul. Insa salteaua ideala nu este un concept general, este unul particular pentru fiecare individ, asa ca pentru a gasi salteaua perfecta pentru tine va trebui sa faci putina cercetare inainte.

Tamos
Mobila, canapele si saltele de vanzare
Sos. Morarilor nr.2, sectorul 2 Bucuresti, 22452 , RO
Telefon: 021 255 6677

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.