Laminatoare cu saboti de caldura sau cu role incalzite?

Care sunt potrivite pentru nevoile tale?

laminator rola caldaPentru alegerea unui laminator profesional trebuie sa tii cont, dupa cum probabil stii, de o multime de factori – latimea materialelor, viteza de laminare, dimensiuni, grosimea maxima a foliei, a substratului etc. Daca esti inca la inceputul cautarilor tale sau nu ai o experienta adecvata in acest domeniu, este recomandat sa studiezi diferentele de ordin tehnic dintre laminatoare si sa soliciti consultanta profesionala. Una dintre intrebarile cu care s-ar putea sa incepi este chiar cea de mai sus – care este diferenta dintre laminatoarele ce folosesc saboti incalziti sau role incalzite? Vom incerca sa raspundem acestei intrebari in randurile urmatoare. Ulterior, pentru cumpararea unui laminator de calitate, alegeti Pin.ro.

Diferenta dintre  un sabot incalzit si o rola de incalzire sta in modul in care caldura se aplica asupra foliei de laminare, Cu un laminator cu sabot de incalzire, filmul de laminare este tras peste piese curbate din materiale acoperite in teflon (sabotii incalziti de care vorbeam) inainte de a intra  in linia de contact, locul unde rolele de laminare se intalnesc. Rolele doar aplica presiunea pentru a apasa, a stoarce adezivul pe elementul de laminat. Rolele devin fierbinti ca un rezultat al caldurii ce radiaza  de la saboti, precum la un rotisor. Acest lucru poate provoca ca partea din spate a rolelor sa ramana mai rece decat partea din fata, pana cand rolele se rasucesc pentru o perioada suficient de lunga, de timp.

Cu un laminator cu role incalzite, rolele de siliciu sunt incalzite in interior si ofera atat presiune cat si caldura, pentru a lamina simultan.

Beneficiile unui laminator cu sabot incalzit

  • De obicei  nu este la fel de costisitor precum laminatoarele cu role incalzite
  • Retine caldura ceva mai bine decat laminatoarele cu role incalzite
  • Se incalzeste mai repede decat laminatoarele  cu role incalzite

Beneficiile unui laminator cu role incalzite

  • Rolele sunt incalzite uniform, permitand utilizatorului sa incalzeasca laminatorul fara a lasa rolele sa se roteasca. Lucrul acesta reduce si deseurile.
  • Ofera o laminare curata, clara, daca rolele sunt curate (la randul lor)
  • Permite folosirea foliei OPP (polipropilena orientata), deoarece  tensiunea pe filmul de laminare e mai mica decat cea intr-un laminator cu sabot de incalzire.
  • Laminatorul poate fi rulat la o temperatura mai mica decat  cel cu sabot de caldura, datorita faptului ca filmul de laminare este incalzit in acelasi timp in care se aplica si presiunea.  O serie de astfel laminatoare gasesti aici.

Pentru informatii suplimentare, acceseaza fisele tehnice ale acestor echipamente sau  solicita detalii din partea producatorilor/furnizorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.