Cainii seniori si alimentatia

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

adoption_a_senior_dogCainii adulti iubesc sa manance. Toata ziua rontaie cate ceva si dupa aceea se bucura de multa energie. Odata cu inaintarea in varsta cainii vor deveni tot mai pretentiosi la mancare, apetitul lor va deveni tot mai scazut iar starea lor de spirit va scadea si ea. Simtul gustului si al mirosului le scade si astfel mancarea devine mai putin apetisanta.

Aceste lucruri sunt normale in cazul unui caine senior, insa trebuie sa va asigurati ca animalul vostru de companie nu sufera de vreo problema de sanatate care sa ii afecteze si mai mult apetitul si starea de spirit. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca ii oferiti hrana de caini potrivita unui caine senior – consultati aici produsul Acana senior si caracteristicile sale. Incercati acest produs si vedeti daca animalul isi modifica apetitul si starea de spirit.

In randurile de mai jos gasiti cateva idei de stimulare a interesului cainelui vostru pentru mancare:

  • adaugati alimente precum carnea de pui fara sare sau legume usor gatite in farfuria cainelui. Experimentati pana gasiti compozitia care ii place – s-ar putea ca odata cu inaintarea in varsta cainelui sa ii placa mai mult hrana lichida, mai usor de mestecat.
  • incalziti putin hrana cainelui – s-ar putea ca in felul acesta sa fie mai apetisanta pentru un caine senior. Daca veti creste prea tare temperatura hranei, cainele nu o va manca deloc.
  • iesiti putin din rutina si oferiti-i animalului si un alt fel de mancare. Cu toate acestea, tranzitia trebuie facuta in mod lent, pentru ca stomacul obisnuit cu un fel de mancare sa nu sufere la schimbare.
  • asigurati-va ca animalul vostru de companie nu sufera de vreo afectiune mai serioasa. Sunt multi caini care isi pastreaza agilitatea pana la o varsta inaintata, iar pierderea apetitului poate fi un semn de boala.

Cand un caine ajunge la pragul de senior trebuie tratat cu multa grija. In primul rand trebuie sa acceptati faptul ca isi pierde din agilitate, energie si chef si prefera sa stea mai mult. Iar dupa aceea trebuie sa intelegeti ca nevoile sale nutritive se schimba si astfel va trebui sa va adaptati la acestea.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.