Filamente PLA vs. PET –  Imprimante compatible 

Acorzi mult timp alegerii filamentelor, însă randamentul imprimării 3d este unul scăzut? Există câteva detalii fine pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a lua o decizie. Pe lângă preferințele în ceea ce privește costurile implicate și trăsăturile rezultatelor finale, ar trebui să acorzi atenție sporită și analizării tehnologiei de imprimare. Pentru un filament PLA, utilizat mai degrabă de începători, cerințele nu sunt atât de complexe. Astfel, imprimanta ar trebui să îndeplinească următoarele condiții:

–   Nu sunt necesare suprafețe încălzite sau setări deosebite. PLA se adaptează ușor oricărui pat de imprimare. Dacă totuși imprimanta este prevăzută cu sistem de încălzire, temperatura ar trebui setată între 55 și 70 de grade Celsius. În caz contrar, materialul se va topi și va afecta atât structura de rezistență a obiectelor cât și eficiența duzei de imprimare.

–   Distanța dintre duza și patul de imprimare este un aspect la fel de important. Va trebui analizat foarte bine procesul printării în așa fel încât filamentul să nu sufere deformări sau să își piardă din proprietăți.

–   Este recomandată prezența unui ventilator pentru derularea acțiunii de răcire. Astfel, calitatea obiectului realizat va fi pe măsura așteptărilor. În cazul în care imprimanta nu prezintă un asemenea dispozitiv, durabilitatea și aderența pieselor vor fi imediat afectate.

Filamente PET printare 3d sunt alte opțiuni la fel de populare în industria printării 3d. Sunt utilizate pentru a obține lucruri care dau dovadă de rezistență, flexibilitate și atenție la detalii. Într-un asemenea caz, setările imprimantei sunt:

–   Comparativ cu filamentele de tip PLA, este necesar un pat de imprimare încălzit. Temperatura optimă ar trebui să înceapă de la 80 de grade Celsius și adaptată în prealabil dacă este nevoie.

–   Specificațiile filamentului sunt de așa natură încât imprimanta ar trebui să prezinte o tehnologie mult mai atentă la detalii. Totuși, procesul de post procesare se va realiza mult mai ușor. Astfel, rezultatele finale vor fi mult mai precise.

Un lucru de o importanță maximă este experiența acumulată în domeniul imprimării 3d. Recomandat ar fi să ceri părerea unui personal calificat care te poate ajuta să înțelegi caracteristicile fiecărui filament, dar și a imprimantei de care dispui. Astfel, erorile tehnice vor fi îndepărtate cu succes, iar obiectele printate vor fi de o calitate superioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.