De cele mai multe ori, in orice pizzerie, efectul memorabil pentru clienti nu consta in amplasarea localului, design-ul interior sau ambientul placut. Clientii sunt cel mai adesea marcati chiar de gustul pe care il are pizza servita si acesta poate fi motivul pentru care sa revina in localul respectiv.
Din acest motiv, investitia cea mai importanta pentru managerul unei pizzerii trebuie sa fie in bucatarie: personalul care prepara pizza, ingredientele folosite si nu in ultimul rand, un cuptor pizza bun care sa asigura o productivitate mare in gatit.
Cuptor pizza electric sau cu lemne?
Pentru a obtine o pizza buna, este necesara atat alegerea atenta a ingredientelor folosite, dar si a unui cuptor pizza adecvat.
Cuptoarele pot fi de doua feluri: electrice sau cele care functioneaza pe baza de ardere a lemnului.
Cuptorul electric este avantajos pentru ca permite setarea usoara a standardelor de lucru si nu necesita forta de munca pentru pornire. Acest tip de cuptor este usor de folosit si de curatat, si prezinta avantajul ca nu are nevoie de hota sau conducte speciale pentru eliminarea fumului. In schimb, un cuptor pizza electric presupune un timp mai mare de preparare si de coacere, deoarece ajunge mai greu la temperatura optima.
Cuptoarele pe baza de lemne ajung la temperatura necesara intr-un timp mult mai scurt decat cele electrice. Insa, in dezavantaj fata de cuptorul electric, cel pe baza de lemne nu permite conditii standarde de coacere, deoarece acestea depind de mai multi factori, precum: tipul de lemn utilizat, pozitionarea acestuia, conductele de eliminare a fumului. De aceea, este nevoie de un operator responsabil de coacere care sa fie calificat si sa cunoasca toate masurile pe care trebuie sa si le asume pentru a coace o pizza in conditii optime.
Pentru a obtine performante inalte in coacerea unei pizza cu un gust memorabil pentru clientii tai, iti recomandam sa consulti sfatul specialistilor in alegerea unui cuptor pizza care sa corespunda nevoilor tale. Mai multe detalii pe echipamentediscount.ro.