Ce înseamă un pod de pontoane şi cine il poate produce?

pod-de-pontoaneCele mai renumite poduri din lume sunt în general opere de artă, creații ale unor mari ingineri și ale unor echipe numeroase ce au asudat de-a lungul anilor pentru aceste construcții faimoase. Totuși, pe cât de cunoscute pot fi podurile mărețe, operele inestimabile de artă, pe atât de cunoscute pot fi podurile de pontoane pentru utilitatea și rapiditatea cu care pot fi construite. Ele pot fi ca niște poduri plutitoare care sunt fixate și folosite în general pentru traversarea râurilor, pentru avansarea în apă până la ambarcațiune, etc. Pentru acestea nu sunt necesare cheltuieli prea mari. Nu este nevoie nici de mult timp pentru montarea lor, iar aceasta se face, de asemenea, cu foarte mare ușurință.
Podurile de pontoane fac parte din categoria confecțiilor metalice. Acestea se pot construi peste râuri și sunt destul de multe exemple în România de astfel de poduri. Totodată, acestea pot fi improvizate destul de ușor, lucru care s-a și întâmplat în cadrul armatei și de-a lungul istoriei. Totuși, pentru o siguranță sporită și pentru o rezistență mai bună este indicată colaborarea cu o firmă specializată în astfel de tipuri de proiecte.
AGMI Slobozia este o companie cu o tradiție îndelungată în proiectarea confecțiilor metalice. Cu o experiență de peste 12 ani în domeniu și cu un portofoliu care înglobează o gamă complexă de construcții metalice, AGMI Slobozia acoperă de la proiectare și până la punerea în operă. Compania a confecționat și montat inclusiv un pod de pontoane peste răul Ialomița. Acesta se regăsește în localitatea Hagieni, județul Ialomița. Pentru acest pod, confecționarea și grunduirea confecției metalice au avut loc în baza de producție a societății. Apoi s-a efectuat transportul confecției metalice, pentru că apoi să se treacă la montajul acesteia. Pentru acest lucru s-a utilizat o macara de mare tonaj care a fost pusă la dispoziție de către partenerii firmei de la Constrif S.A.
Cu ușurință cu care se montează un pod de pontoane, tot așa se și poate demonta. Iar pentru o rezistență îndelungată este indicată demontarea acestuia înainte de venirea iernii și înghețarea râului. Primăvara se poate monta la loc, lucru ce se face într-un timp scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.