Insula numita Vis

Din toate insulele din Croatia, pe care este populatie, Vis este cea mai indepartata de coasta si cea mai enigmatica. Din istoria recenta, insula era o baza militara, cu vizitele externe nepermise din anul 1950 pana in 1989.
Aceasta izolare a conservat insula de modernizare, cea ce in ultimii ani era cea mai interesanta atractie pentru turistii care cauta o experienta autentica, naturala sau chiar deliciile locale. Pe langa asta, arata ca o atractie turistica de ‘’vis, ‘’ si insula este cunoscuta si pentru soiul sau unic de struguri albi numit Vugava.
Ajungand la o inaltime de 587m, muntele Hum domina partile vestice ale insulei. Aceasta locatie ne ofera o privileste excelenta asupra Komiza.
Langa satul de pescuit Rukavac, se afla Srebrna (argint), o plaja cu pietris alba si apa albastra extrem de curata, sprijinita de o rezervatie naturala. Iar daca ai nevoie de mai multa libertate, plaja de nudisti Bili Bok, este in apropiere.
Cea mai populara plaja este totusi pe partea nordica a insulei, in capatul orasului, chiar sub hotelul Bisevo. Este acoperita cu copaci de pin si sprijinita de biserica Gospa Gusarica.
Issa, muzeul arheologic, bazat in fortareata Austriana, din secolul 19. Acest muzeu are cea mai mare colectie de artefacte Hellenistice din Croatia, si olarie antica Greca, sculpturi si bijuterii. Iar cea mai mare atractie este o sculptura din bronz, a zeitei Artemis, din secolul 4.
Situata pe insula din Bisevo, pe partea sud-vestica a insulei Vis, pestera de coasta este una dintre cele mai populare atractii naturale al regiuni. Este cea mai frumoasa intre 11 a.m. si amiaza, cand soarele apune iar interiorul apare intr-o lumina albastra nepamanteasca. Sub apa transparenta, stanci lucesc in culori argintii si roz, pana la o adancime de 16m.
Chiar si orasul Vis este un loc perfect pentru relaxare. Se afla in partea de nord al insulei si este plina de monumente istorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.