Gardul electric, ieftin și eficient pentru definirea perimetrului destinat animalelor

Una dintre cele mai mari probleme ale celor care cresc animale este sa le tina intr-un singur loc. Spre exemplu, animalele ierbivore, trebuie sa aiba suficient spatiu in asa fel incat sa se poata hrani, insa de cele mai multe ori trebuie sa se limiteze la o anumita suprafata, care sa nu implice culturile vecinilor sau zone aflate la zeci de km departare.

In trecut, singura solutie pe care o aveau crescatorii de animale era ingradirea cu un gard clasic sau pur si simplu, supravegherea animalelor non stop. Astazi lucrurile sunt ceva mai simple, in conditiile in care exista garduri electrice pentru animale.

De ce un gard electric animale?

Un astfel de gard este mult mai sigur decat pare la prima impresie. Este un gard realizat din cateva fire, care odata ce este atins ofera socuri electrice. Socul este suficient de puternic pentru a indepart animalul, insa in acelasi timp este destul de slab incat sa nu il raneasca.

Atata vreme cat este instalat corect, gardul electric poate sa aduca o multime de avantaje:

  • Este o solutie ieftina, care se instaleaza foarte usor. Poate sa fie instalat oriunde, atat la campie, cat si la munte si de regula, instalarea nu dureaza mai mult de cateva ore. Evident, pentru instalare trebuie sa se respecte o serie de reguli de siguranta, ceea ce face prezenta unei persoane experimentate aproape obligatorie.
  • Este perfect pentru o multime de animale. Se pot instala garduri electrice pentru oi, capre, vaci sau animale mai mici. Este bine sa se stie desitnatia inainte de instalare, deoarece un gard electric pentru porci, spre exemplu, va fi mai puternic decat unul pentru animale mici.
  • Poate fi montat si demontat usor. Daca vrei sa iti iei gardul si sa pleci, o poti face fara niciun fel de probleme. Gardul poate sa fie mutat dintr-o parte in alta, in functie de locul in care iti tii animalele.

De unde cumperi un gard electric?

Exista magazine specializate in comercializarea de garduri electrice si este bine sa te asiguri ca il cumperi dintr-un loc de unde beneficiezi de garantie si de toata asistenta de care ai nevoie pentru o utilizare sigura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.