Care sunt avantajele și dezavanajele coroanei din zirconiu?

Zirconiul este, fara doar si poate, materialul momentului in stomatologie. Majoritatea pacientilor doresc dinti din acest material, iar diversitatea procedurilor medicale care il folosesc este din ce in ce mai mare. Daca initial se faceau doar coroane din zirconiu, astazi materialul poate sa fie folosit chiar si pentru implanturi. Nu ne vom focusa pe implanturi din zirconiu, care sunt inca destul de costisitoare, insa vom analiza putin coroanele din acest material. Care sunt avantajele lor? Dar dezavantajele?

Avantaje coroane din zirconiu

  • Sunt extrem de placute din punct de vedere estetic. Arata bine pe o perioada foarte lunga de timp si sunt identice cu dintii naturali. De foarte multe ori, daca sunt bine realizate, nici nu se vede diferenta;
  • Pot fi gasite oriunde. Iti poti pune dinti zirconiu in sector 6, dinti zirconiu in Barlad sau intr-un oras mic din orice alta tara europeana. Materialul a devenit extrem de popular, ceea ce face majoritatea clinicilor dentare sa il aiba;
  • Sunt 100% compatibile cu corpul uman. Odata ce ti-ai pus coroane din zirconiu, nu exista riscul ca acestea sa nu fie compatibile si sa creeze tot felul de alergii;
  • Sunt extrem de rezistente. Coroanele din zirconiu rezista pentru o perioada lunga sau chiar faorte lunga de timp. De regula, acestea pot fi pastrate o intreaga viata daca se respecta niste conditii minime de igieena.

Dezavantaje coroane de zirconiu

Exista si dezavantaje, insa acestea sunt doar de ordin financiar. Din pacate, zirconiul este un material care este inca destul de scump, ceea ce duce la tratamente scumpe si la foarte multi pacienti care prefera inca o coroana metalo ceramica.

Din fericire, viitorul suna bine. Costurile sunt din ce in ce mai mici pe masura ce trece timpul iar popularitatea zirconiului creste.

Ce este zirconiul, de fapt?

Este un metal cu numarul atomic 40. In stomatologie nu se foloseste zirconiu pur, ci se foloseste oxid de zirconiu, care are culoarea alba si este foarte rezistent. Acest material nu se foloseste doar in stomatologie, ci si in fabricarea bijuteriilor, spre exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.