Lucruri cu adevărat interesante despre blugi

Nu exista om care sa nu aiba cel putin o pereche de blugi in dulap, iar diversitatea acestor pantaloni este una uriasa. Poti opta pentru blugi rupti, blugi stramti pe picior, blugi XXL dama, blugi colorati sau diverse modele si marimi care sa se potriveasca perfect pentru ceea ce iti doresti. Pana in momentul in care diversitatea de blugi a devenit atat de mare insa, blugii au trecut printr-o istorie de peste 500 de ani care a dat nastere unor lucruri cat se poate de interesante.

Iata, asadar, cateva lucruri interesante despre blugi.

1. Initial, blugii erau realizati pentru marinarii italieni in anii 1500 Erau realizati dintr-un material foarte dur, care ii proteja de accidente si rezista extrem de mult. Desi italienii au fot primii care au folosit blugii, materialul folosit vine din Franta, mai exact din orasul De Nimes. De aici vine si denumirea de Denim.

2. Denumirea de ” Jeans ” vine si ea tot de la o localitate, mai exact de la Genoa. In ceea ce priveste denumirea de blugi din romana vine de la englezescul ” Blue Jeans”, adica Jeansi albastrii.

3. Popularitatea blugilor a crescut extrem de mult in anii 1870, iar responsabil pentru aceasta popularitate este Levi Strauss. Acesta a inceput sa croiasca haine pentru mineri si oameni care lucrau in medii grele, cautand materiale ieftine si rezistente.

4. Culoarea albastra a blugilor, care este cea mai populara, se obtine prin vopsea indigo. A fost aleasa aceasta culoare pentru ca era cea mai buna pentru a ascunde murdaria de pe hainele minerilor.

5. In America si in Europa, fiecare persoana are o medie de 7 perechi de blugi. Unii au mut mai multe, insa.

6. Diversitatea de astazi de blugi este una uriasa. Exista blugi marimi mari femei si barbati, blugi casual, blugi sport si blugi ganditi pentru a se potrivi diverselor activitati zilnice. De asemenea, exista cateva sute de producatori, insa Levi’s este inca unul dintre producatorii care si-au mentinut suprematia. Ceea ce este foarte interesant in legatura cu Levi’s , este faptul ca Levi Strauss nu a purtat niciodata o pereche de blugi. Acest lucru este datorat faptului ca era un om foarte bogat, iar in acea perioada blugii erau asociati cu clasa de jos a societatii.

7. Daca te intrebi care este data de nastere a blugilor, pentru a-i putea sarbatori cum se cuvine, poti sa iti notezi in calenar data de 20 mai.

Cu siguranta, blugii au reusit sa se impuna si au si cu ce: sunt rezistenti, arata bine si sunt potriviti in orice situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.