De ce sa practici aerobic

Deoarece ne ajuta sa ne pastram sanatosi si sa fim in forma, sa scapam de kilogramele in plus, exista cel putin 10 motive pentru care ar trebui sa practici si tu aerobic. Indiferent de varsta, de capacitatile atletice, aerobicul este excelent pentru sanatate.

Cum reactioneaza organismul nostru la acest tip de exercitiu fizic?

Aerobicul presupune sa ne miscam in mod repetitiv, sa miscam muschii bratelor, picioarelor si soldurilor. Vei remarca reactiile corpului rapid. Vei respira mai rapid si mai profund. Acest lucru maximizeaza cantitatea de oxigen din sange. Inima va bate mai repede ceea ce creste fuxul de sange care merge spre muschi si revine in plamani.

Vasele sanguine se largesc pentru a livra o cantitate mai mare de oxigen spre muschi. Organismul va elibera endorfine, care ne scapa in mod natural de durere.

Indiferent de varsta, de greutate si de capacitatile atletice, aerobicul este o activitate excelenta pentru tine. Atunci cand corpul se va adapta la sedintele regulate de aerobic vei deveni mai puternic si mai eficient.

Iata de ce ar trebui sa practici aerobic

 

Pentru a scapa de kilogramele in plus. O alimentatie sanatoasa si echilibrata, impreuna cu exercitii regulate de aerobic te ajuta sa scapi de kilogramele in plus.

Vei fi mai rezistent, cresti anduranta. Exercitiile de aerobic te pot obosi pe termen scurt. Insa, pe termen lung, vei observa ca ai dezvoltat anduranta si vei fi din ce in ce mai putin obosit dupa activitatile fizice.

Te ajuta sa eviti bolile de origine virala. Aerobicul te ajuta sa iti activezi sistemul imunitar. Ai stiut acest lucru? Cu alte cuvinte, riscurile de a fi contaminat de o afectiune virala minora sunt mult mai mici.

Reduci riscurile asupra sanatatii. Exercitiile de aerobic te ajuta sa eviti riscurile de a suferi de osteoporoza mai tarziu.
Aerobicul iti intareste inima. O inima puternica pompeaza sangele mai eficient ceea ce imbunateste circulatia sanguina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.