Aerobic in sala – beneficii asupra corpului tau

Te intrebi daca mai este la moda aerobicul in sala de gimnastica? Bineinteles, chiar daca au mai aparut intre timp o multime de alte discipline. Aerobicul se inscrie in activitatile sportive care ne modeleaza corpul, care ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus si sa ne pastram in forma.

Cum functioneaza? Aerobicul este o disciplina sportiva blanda si dinamica totodata care iti tonifica si oxigeneaza organismul prin intermediul unor miscari atat sacadate, atat fluide, realizate pe ritm de muzica. Doctorul Kenneth Cooper, la sfarsitul anilor 60, a fost cel care a creat aceasta disciplina sportiva care s-a bucurat de un succes imediat. Cursurile de aerobic reprezinta miscari de exercitii fizice si de fitness in coordonare. Efectuarea unor exercitii de aerobic timp de 30 de minute pe zi (ideal de minim trei ori pe saptamana) ne ajuta sa fim mai sanatosi si mai longevivi.

Avantaje

Aerobicul este cunoscut si recunoscut pentru numeroasele sale beneficii asupra organismului nostru:

  • este un sport care sporeste rezistenta la stres;
  • este un sport care ne ajuta sa evitam afectiunile virale deoarece ne intareste sistemul imunitar;
  • este un sport care te ajuta sa previi maladiile cardiovasculare, obezitatea, hipertensiunea, diabetul de tip 2 si atacul cardiac;
  • este un sport care ne ajuta sa ne mentinem arterele curate asta deoarece practicandu-l creste nivelul de colesterol HDL (colesterolul bun) si diminueaza nivelul de colesterol rau (LDL).

Aerobicul este un sport accesibil tuturor, chiar si celor care nu au facut miscare de mai multa vreme. Se imparte in trei categorii – Low Impact Aerobic care se adreseaza tuturor, High Impact Aerobic care este la fel ca LIA doar ca implica sarituri si step aerobic care necesita folosirea unui stepper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.