Cele mai bune exercitii de aerobic pentru a arde calorii

Pe langa faptul ca ne ajuta sa ardem grasimi si calorii, exercitiile de aerobic ne ajuta sa ne dezvoltam masa musculara. Se recomanda practicarea acestora timp de 30 de minute pe zi pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Zumba. Zumba reprezinta o modalitate amuzanta de a face exercitii de aerobic deoarece consta in realizarea mai multor tipuri de miscari pe ritmuri latino. Datorita acestui sport vei reusi sa lucrezi toate partile corpului si sa elimini grasimea in zone precum bazinul si abdomenul. O sedinta de o ora de Zumba poate arde pana la 1500 de calorii, in functie de intensitatea miscarilor efectuate.

Stepul. Stepul reprezinta o disciplina care, pe langa faptul ca arde un numar mare de calorii, contribuie la dezvoltarea masei musculare. Consta in a urca si a cobori pe o mica platforma, cu mai multe tipuri de secvente coregrafice care permit lucrarea partii cardiovasculare. In plus, stepul ne sporeste forta fizica, echilibrul si capacitatea de concentrare.

Saritul corzii. Saritul corzii este o activitate amuzanta care ne aminteste de jocurile din copilarie. Dincolo de asta, este un exercitiu care contribuie la arderea grasimilor, dezvoltand totodata masa musculara. Procesul metabolic este imbunatatit si oasele si articulatiile sunt intarite. In plus, saritul corzii este extrem de eficient pentru sanatatea cognitiva deoarece necesita concentrare si coordonare.

Exercitiile de aerobic nu ard atat de multe calorii ca si celelalte sporturi insa, daca sunt efectuate in mod regulat, ne ajuta sa slabim si ne intaresc musculatura in zonele in care avem unele probleme. Intr-o ora de aerobic vei reusi sa arzi in jur de 300-350 de calorii. Specialistii recomanda mersul la sala de 3-4 ori pe saptamana pentru a obtine rezultate de durata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.