Angajatii Uzinei Dacia sunt infectati cu coronavirus

Angajatii Uzinei Dacia au fost confirmati in cursul zilei de joi dupa-amiaza ca sunt infectati cu Covid-19. Cu toate astea compania nu a comunicat numarul lor si nici DSP-ul nu a oferit mai multe detalii. Descopera mai multe detalii pe acest link https://capitalul.ro/companii/ .

  Cum s-a ajuns in aceasta situatie?

Ei bine mai multi angajati din fabrica auto Dacia-Renault au fost confirmati cu noul Covid-19. Grupul Renault a recunoscut existenta acestora dar nu a declarat numarul lor.

„Din păcate, avem angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19 sau suspecţi care se află în izolare. Aceştia au fost confirmaţi de către autorităţile medicale cu care suntem în permanentă legătură”, a transmis Renault Group intr-un comunicat.

Adrian Stoica, medic epidemiologist la DSP Arges a declarat ca nu stie in acest moment care este numarul anagajatilor confirmati pozitiv, „La sosire, angajaţilor li se verifică temperatura. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă şi de distanţă socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajaţii poartă măşti de protecţie.in 11 mai, uzina Vehicule va funcţiona în trei schimburi”, au comunicat oficialii companiei.

Dacia are in total 17.000 de angajati dintre care 14.000 sunt angajati pe platforma industriala. Aproximativ 1.000 de angajati sunt in somaj tehnic iar productia din Romania a scazut cu 30%.

Emanuel Soare, prefectul judetului Arges a afirmat ca numarul cazurilor de COVIS-19 inregistrate la Uzinele Dacia de la Mioveni nu sunt ingrijoratoare.

″Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care, în spaţiul public, se vehiculau informaţii conform cărora foarte mulţi angajaţi ai uzinei ar fi infectaţi cu noul coronavirus. Reprezentanţii Dacia i-au prezentat prefectului situaţia epidemiologică de la nivelul fabricilor, precum şi măsurile care s-au luat. Numărul angajaţilor Dacia infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 este mic, situaţia fiind monitorizată atent de către DSP Argeş”, se mentioneaza in comunicatul Prefecturii.

Mai mult de atat prefectul judetului Arges a declarat ca masurile de prevenire trebuie  sa existe atat in interiorul fabricilor cat si in exteriorul acestora. Este recomandat sa se evite aglomerarea si sa se pastreze distanta fizica. “Direcţia de Sănătate Publică este în contact permanent cu conducerea şi medicii uzinei Dacia, situaţia fiind monitorizată constant. Am reiterat importanţa intensificării campaniilor de conştientizare a angajaţilor cu privire la respectarea, cu stricteţe, a tuturor măsurilor de prevenire, atât în timpul programului de lucru, cât şi în timpul liber, evitându-se, cu orice preţ, expunerea inutilă la riscuri suplimentare de infecţie cu virusul SARS-CoV-2”,  a mai transmis prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.