Cum sa vopsesti usa garajului: 4 idei si sfaturi utile

Daca ai decis ca este momentul sa vopsesti usa garajului, atunci va trebui sa pregatesti suprafetele pentru a realiza acest lucru. Afla care sunt etapele pe care e nevoie sa le ai in vedere pentru a realiza o lucrare corecta de vopsitorie, cu o rezistenta mare in timp. 

Curata substratul de vopsea existent

Curatarea stratului de vopsea existent este foarte importanta atunci cand vrei sa obtii un aspect deosebit al usilor de garaj. Daca acestea sunt expuse intemperiilor, vopseaua va proteja suprafata metalica de coroziune si ii va oferi si aspectul dorit. Va trebui sa folosesti compresoare de aer de pe site-ul Mathaus pentru a realiza lucrarile rapid si eficient si pentru a te bucura cat mai repede de rezultatul final.

Pentru a curata stratul vechi de vopsea e nevoie fie sa folosesti substante speciale pentru indepartarea vopselei vechi, fie sa arzi suprafata cu un arzator, astfel incat aceasta sa se poata desprinde cu usurinta. 

Repararea suprafetei

Usile pot suferi anumite deteriorari ca urmare a procesului de indepartare a vopselei, iar atunci vei avea nevoie de materiale potrivite pentru a face reparatiile. Nu ar trebui sa iti lipseasca chitul si nici produsele speciale pentru slefuit.

Ia in calcul granulatia folosita la slefuire, pentru a nu zgaria suprafata. Foloseste un disc de slefuire cu granulatie mica, pentru a fi sigur ca vei obtine suprafete line, pe care sa le poti vopsi cu usurinta. 

Va fi necesar in aceasta etapa sa folosesti un echipament de protectie adecvat, mai precis masti si manusi de protectie, pentru ca exista posibilitatea ca in timpul slefuirii sa rezulte particule fine de vopsea de care trebuie sa te protejezi.

Protejeaza manerele si balamalele

Pentru a pregati usile in vederea vopsirii va trebui sa te ocupi de protejarea manerelor si a balamalelor. Poti fie sa acoperi balamalele cu o folie de protectie, fie sa demontezi usile pentru a feri zona de excesul de vopsea. De asemenea, si manerele ar trebui scoase si vopsite separat. In cazul in care usa este automata, va trebui sa ai grija la sistemele de inchidere, pentru a nu le acoperi cu vopsea.

Vopseste usa cu scule adecvate

Vei avea nevoie de o vopsea potrivita, care sa protejeze suprafetele de umiditate si coroziune si care sa ofere un aspect placut. Foloseste un compresor pentru a asigura aplicarea vopselei prin pulverizare, astfel incat sa poti acoperi o suprafata cat mai mare intr-un timp mai scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.